Uutiset

Pohjoisen parhaat tapahtumat palkittu

Pohjoisen parhaat - tapahtumien gaalassa 23.2.2018 hotelli-ravintola Lasaretissa palkittiin vuoden 2017 Pohjois-Pohjanmaan parhaat tapahtumat. Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan johtama raati valitsi vuoden parhaan kulttuuri-, urheilu-, messu- ja business-tapahtuman, vuoden tapahtumajärjestäjän ja antoi erityismaininnan festivaali- ja tapahtuma-alan kiinnostavalle avaukselle. Yleisö pääsi äänestämään suosikkitapahtumaansa Kalevan verkkosivuilla. Tänä vuonna yleisöäänestykseen osallistui noin 2300 ihmistä.

Raadin yleiset perustelut valinnoille:
Vuoden 2017 finalistit olivat monipuolisia ja erilaisia tapahtumia ja kaikki olisivat ansainneet palkinnon. Siksi yhden valitseminen oli erittäin vaikeaa. Tapahtumia arvioitaessa raati painotti ensiluokkaisen sisällön lisäksi tapahtumien henkeä ja omaperäisyyttä. Raati kiinnitti huomiota siihen, miten tapahtumat ovat ajan myötä kehittyneet, mutta toisaalta myös millaista potentiaalia niillä on jatkaa toimintaansa ja kehittyä edelleen. Valintoihin vaikutti tapahtumien ajankohtaisuus, miten hyvin sisällössä ollaan mukana ajassa. Tärkeänä pidettiin yhdessä tekemistä, ylpeyttä omasta tapahtumasta ja alueesta sekä tapahtuman näkyvyyttä maakunnassa ja valtakunnallisestikin.

Raadin kokoonpano:
puheenjohtaja Päivi Laajala, Oulun kaupunginjohtaja
Anni Hyypiö, Oulun Ylioppilaslehden päätoimittaja
Marko Keskitalo, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry
Jori Nissinen, asiakkuusjohtaja Työmaa
Janne Nyyssönen, toimittaja, sanomalehti Kaleva
Pauliina Pikkujämsä, markkinointipäällikkö, BusinessOulu
Piritta Rossi, Raahen kulttuuripalvelupäällikkö
Jorma Terentjeff, teollisuusneuvos, Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy

Voittajat perusteluineen:

VUODEN KULTTUURITAPAHTUMA 2017
Bättre Folk, Hailuoto
Tapahtumassa on keksitty jotain uutta. Tapahtumassa käyneet jakavat yhteisen kokemuksen jostain hienosta ja erityisestä. Tapahtuma on onnistunut ottamaan huomioon myös taloudellisen vaikuttavuuden alueella käyttämällä paikallisia tuotteita. Kirjallisuuden ja uuden musiikin yhdistävä tapahtuma on menestynyt omalla paikkakunnalla, mutta se on myös onnistuttu siirtämään tunnelmineen muualle.
(Muut finalistit: Haapavesi Folk Music Festival, Haapavesi, Koiteli elää, Kiiminki, Qstock, Oulu)

VUODEN URHEILUTAPAHTUMA 2017
Syöte MTB, Pudasjärvi
Tapahtuma on saavuttanut muutamassa vuodessa valtavan suosion, mikä näkyy koko talousalueella muun muassa majoituspalveluiden kysynnässä. Tapahtumalla on tärkeä rooli paikkakunnan matkailun ympärivuotisessa kehittämisessä. Tapahtuma nostaa ylpeästi esiin alueen omat vetovoimatekijät ja luonnon. Tapahtuma iskee ajankohtaiseen pyöräilyilmiöön ja sillä on mahdollisuus kehittyä kansainväliseksi tapahtumaksi.
(Muut finalistit: Likkojen lenkki, Oulu, Oulun Tervahiihto, TractorPulling, Tyrnävä)

VUODEN MESSUTAPAHTUMA 2017
Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät, Oulainen
Ällistyttävä tapahtuma kerää pienelle paikkakunnalle valtavan väkimäärän. Talkootyön ja yhteisöllisyyden voimannäyte, jokainen kyläläinen on mukana. Tapahtuma on kasvanut ja monipuolistunut perhetapahtumaksi, josta löytää joka vuosi jotain uutta. Suuren yleisömäärän tapahtumalla on alueella myös taloudellista merkitystä.
(Muut finalistit: Hifi & Tuning Show, Oulu, Pohjois-Suomen Erämessut, Oulu, Tyrnävän Perunamarkkinat)

VUODEN BUSINESS-TAPAHTUMA 2017
Health DemoDate, Oulu
Tapahtuma iskee alalle, jolla on paljon kasvumahdollisuuksia. Tapahtuma tukee alueen osaamista ja startup-maailmaa. Buustaa monitieteellistä kokonaisuutta, voi kasvaa valtakunnalliseksi ja houkutella mukaan myös kansainvälisiä sijoittajia. Tukee alueen yrittäjyyttä terveysteknologian alalla kilpailussa pääkaupungin kanssa.
(Muut finalistit: Industry Summit, Northern Service Day, Polar Bear Pitching)

VUODEN TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ 2017
Maija Perola, Oulun Musiikkijuhlat, valtakunnallinen Suomi 100 -juhla
Monipuolinen ja energinen tapahtumatuottaja ja järjestäjä, joka on tehnyt pitkäkestoista ja menestyksekästä työtä tapahtuma-alalla. Häntä on kiitelty kulttuurituottamisen timanttiseksi osaajaksi, joka saa kaikki palaset loksahtamaan paikalleen. Vuonna 2017 Oulu nousi valtakunnallisiin parrasvaloihin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlakauden huipentaman juhlan myötä. Palkittavalla oli kehutun juhlan onnistumisessa tiimin johtajana merkittävä rooli.
(Muut finalistit: Sirpa Eskola, Koiteli Elää, Janne Soronen, Eput Pudiksella, Pekka Tahkola, Syöte MTB)

ERITYISMAININTA 2017
Abrahamin pidot -ooppera, Liminka
Koko vuoden mieleen jäänein kulttuuriteko alueella oli Suomi 100 -juhlavuoden näkyvä teko myös muualla maassa. Huippuluokan tuotanto oli koko paikkakunnan kova työ, joka antaa kulttuurielämälle kannustusta jatkoon. Esimerkillinen yhteisen tekemisen produktio, joka kiinnostaa yleisöä yli genrerajojen.
(Muut finalistit: Eput Pudiksella, Pudasjärvi, Kuuskan paluu, Oulu, Ski or Die, Ruka Kuusamo

YLEISÖN SUOSIKKITAPAHTUMA
Hifi & Tuning Show
Yleisön kommenteja:
”Tapahtuma on maineeltaan erittäin hauska ja tänne tullaan kauempaakin.”
”Paras meininki!!”
”Ilman Hötsiä koko vuosi on pilalla.”
”Hötsi on mahtava tapahtuma joka tuo autoharrastajat perheineen yhteen.”

Toista kertaa järjestetyssä gaalassa alansa parhaan tapahtuman tittelistä kisasivat pohjoispohjalaiset, vakiintuneet yleisötapahtumat. Voittajat saivat palkinnoksi puiset Revonliekki-pystit, jotka on suunnitellut ja valmistanut oululainen Lastu. Gaalassa tapahtumia juhli noin sata tapahtuma-alan ammattilaista ja aiheesta kiinnostunutta vierasta ympäri Pohjois-Pohjanmaata.

Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin hotelliviikonloppu kahdelle illallisineen Lasaretissa. Arvonnassa onnetar suosi Niko Repoa.

Pohjois-Pohjanmaan tapahtumakentän arvostusta nostavan juhlan järjestävät BusinessOulun Tapahtumien Hubi -hanke yhteistyössä Kalevan, Profession ja Finavian kanssa.


Lisää ajankohtaista

chevron-down