Uutiset

Perjantaina Ilmakitaransoiton MM-finaalin etkoilla ratkaistaan ilmastonmuutosta ja maailmanrauhaa

Perjantaina  24.8. ensimmäistä kertaa järjestettävässä Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumissa kello 15–18 Oulun Rotuaarilla tieto pannaan kutittamaan tunteita ja liikuttamaan toimintaan. Kaiken kansan tapahtumaan toivotaan runsasta kävijämäärää.

Tapahtuman aluksi näyttelijä Aku Hirviniemi, europarlamentaarikko Merja Kyllönen, Oulun Energian aurinkoenergian asiantuntija Olli Tuomivaara, taiteellisen tutkimuksen professori Tuija Kokkonen sekä aeronomian dosentti Esa Turunen uppoutuvat keskustelemaan ilmastonmuutoksen ratkaisuista omien erikoisalojensa näkökulmista. Koska mukana on niin erilaisia keskustelijoita, syntyväksi odotetaan uusia oivalluksia ja ideoiden ilotulitusta.

Keskustelua johdattelee Kati Jurkko ja kuvittaa livenä sarjakuvataiteilija Ville Ranta. Rannan tekemät teokset huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan someäänestyksen perusteella ilmaston ja maailmanrauhan puolesta tehtävään työhön Maan ystäville. Oulun juhlaviikkojen ja Ilmakitaransoiton MM-kisojen järjestämässä tapahtumassa ilmakitaraviihteellä ja karnevaalilla on myös oma osansa.

Keskustelun jälkeen kello 16.30 selviää, kuka voittaa Maailman pelastavan ideakilpailun. Kilpailun finaaliin on valittu kahdeksan ideaa, jotka ideanikkarit itse esittelevät mahdollisimman houkuttelevalla tavalla Rotuaarin lavalla. Raati valitsee toteuttamis- ja kehittämiskelpoisimmat ideat. Kolme parasta ideaa voittaa Sitran tarjoamat rahapalkinnot (1000, 300 ja 100 euroa). Ideakilpailun raadissa ovat kulttuuripersoona ja BusinessOulun luovien alojen asiantuntija Petri Sirviö, yhteisön ja liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä sekä Oulun kaupungin ilmastoasiantuntija Maarit Talvitie. Maailman pelastavan ideakilpailun juontaa Simo Kekäläinen. Ideakilpailun järjestämisessä on mukana Polar Bear Pitching.

Tapahtuman ajan Rotuaarin aukiolla toimii kansalaistori, jossa voi tutustua eri järjestöjen ja toimijoiden ilmastonmuutosratkaisuihin. Mukana ovat AIESEC, Dodo ry, Naisten pankki, Pro Agria ja Suomen luonnonsuojeluliitto. Kävijöille tarjotaan myös kahvit suomalaisista innovaatioista eli ympäristöystävällisistä muovittomista Isla DUO -kartonkikupeista. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se sopii koko perheelle.

Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumista halutaan tulevaisuudessa kehittää kansainvälisesti tunnettu ja suuria kansanjoukkoja koskettava tilaisuus. Tapahtuman tarkoituksena on etsiä keinoja ratkaista maailmanrauhaa syvimmin uhkaava ongelma, ilmastonmuutos. Ilmastonmuutoksesta on jo valtavasti tietoa, tämä tapahtuma haluaa tuoda mukaan myös iloa, toivoa ja tunnetta. Mukana ensimmäisessä tapahtumassa ovat mm. Oulun innovaatioallianssi ja Sitra. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina on Oulun Energia.


Lisää ajankohtaista

chevron-down