Uutiset

Oulunsalo Soi loi uutta

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali ilahdutti yleisöään elävällä musiikilla 6.–9.8.

Yksi kesän ensimmäisistä festivaaleista, saatiin toteutettua intiiminä ja lämminhenkisenä. Niin esiintyjät kuin yleisökin oli iloinen päästessään nauttimaan toisistaan ja vuorovaikutuksesta. Koronarajoitusten turvallisuustekijöiden huomioonottaminen kutisti festivaalin neljäsosaan tavanomaisesta. Kävijöitä kuudessa konsertissa oli tänä vuonna noin 250.

Lisäksi Oulun juhlaviikkojen Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan Oulunsalo Soin jaksoa on katsonut tähän mennessä vajaat pari sataa katsojaa. 8.8. esitetty jakso on Sandra-näytelmää lukuunottamatta edelleen katsottavissa osoitteessa www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.

Festivaaliohjelma jatkuu vuoden kuvataiteilija Seija Ulkuniemen näyttelyllä 28.8. asti Oulunsalo kirjastossa.

Pienimuotoisuudestaan huolimatta festivaali loi uutta taidetta ja kulttuuria. Festivaalilla kuultiin mm. Suomen kantaesitys kiiminkiläislähtöisen muusikon ja säveltäjän Ere Lievosen säveltämästä laulusta Im Nebel. Laulun esitti sopraano Virpi Räisänen Virve Räisäsen säestämänä sunnuntain suomalaisen taiteen päivän konsertissa.

Festivaali synnytti myös uuden oululaisen kansanmusiikkiyhtyeen Perämeren pelimannit. Ensimmäistä kertaa festivaalin avauksessa torstaina ja toista kertaa sunnuntaina keikkaillut yhtye lupasi, että nämä konsertit eivät jää sen viimeisiksi.

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali järjestettiin nyt 23. kertaa. Festivaalin taiteellinen johtaja on kaustislainen viulisti ja vanhan musiikin taituri Kreeta-Maria Kentala. Festivaalin järjestää Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry ja se on osa elokuisia Oulun juhlaviikkoja. Vuonna 2021 festivaali järjestetään 12.–15. elokuuta.

Takaisin

Uutisvirta

Musiikkivideon ja audiovisuaalisen kulttuurin juhla Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään tänä vuonna…
Kansanpumpeliäänestys on auki lauantaihin 29.8. kello 14 asti. Yleisö voi äänestää…
Oulun juhlaviikkojen Pohjoinen kulttuurivirta tarjoaa suoria lähetyksiä elokuun perjantaisin ja…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.