Uutiset

Oulun Taiteiden Yön verkkolähetys etsii ohjelmaa

Oulun Taiteiden Yö tapahtuu tänä vuonna yli puoli vuorokautta kestävänä suorana netti-TV-lähetyksenä Oulun juhlaviikkojen Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla perjantaina 14.8. kello 16–06.

Tavallisesti Taiteiden Yö tekee koko Oulun keskustasta suuren kulttuuriareenan houkutellen tapahtumiin yhteensä yli 30 000-päisen yleisön.

"Massatapahtuman järjestäminen koronarajoitusten aikana ei tuntunut vastuulliselta", taiteellinen johtaja Paavo J. Heinonen toteaa. "Emme olisi pystyneet tekemään Taiteiden Yötä siinä mittakaavassa, jota siltä jo osataan odottaa. Niinpä päädyimme kokeilemaan tällaisen verkkolähetyksen tuottamista."

Oulun Taiteiden Yö nähdään siis Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla, jossa Oulun juhlaviikot lähettää live-ohjelmaa neljänä viikonloppuna elokuussa. Striimaus tehdään totutusta torstai-illasta poiketen perjantaina, jotta se ei turhaan vie yleisöä Korttelihaipakalta ja jotta mahdollisimman monella katsojalla on mahdollisuus seurata ohjelmaa aamuyöhön asti.

Lähetyksen päästudio on Pikisaaren koulun alueella Oulu Urban Culture -yhdistyksen tiloissa. Studion lisäksi yksi lähetysyksikkö kiertää muualla Oulun ydinkeskustassa, mistä livestriimiin napsitaan muun muassa pätkiä Oulun Muusajuhlien ohjelmistosta.

Ohjelmassa on niin esittävää taidetta kuin vierailuja gallerioihin sekä keskusteluja oululaisten kulttuurintekijöiden kanssa. "Neljäntoista tunnin lähetystä ei vielä ole buukattu täyteen, ja kaikki paikalliset taiteilijat voivatkin edelleen tarjota ohjelmanumeroitaan mukaan tähän erityisvuoden Oulun Taiteiden Yöhön", Heinonen vinkkaa.

5–20 minuutin esityksiä tai muuta sisältöä voi tarjota tapahtuman sähköpostiosoitteeseen ouluntaiteidenyo@gmail.com tai suoraan taiteellisen johtajan sähköpostiin. Tarjota voi lähes mitä vain maan ja taivaan väliltä, mutta lähetyksen teknisten ja ajallisten rajoitusten takia mukaan ei voida ottaa suuria sähköistä äänentoistoa vaativia yhtyeitä.


Lisää ajankohtaista

chevron-down