Uutiset

Oulun Taiteiden Yö kutsuu jälleen tekijöitä ja kokijoita

Yhden striimatun erityisvuoden jälkeen Oulun Taiteiden Yö tapahtuu taas torstaina 12.8. elävänä Oulun keskustassa ja sen ympärillä, osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelmailmoituslomake on avoinna Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla, ja tilaisuuksien järjestäjät ja kaikenlaiset taiteilijat voivat ilmoittaa halukkuutensa suoraan Oulun taiteiden yö ry:n toimistollekin (ouluntaiteidenyo@gmail.com).

Myös Oulun Taiteiden Yö järjestetään hygieniaa korostaen ja viranomaisten turvallisuusohjeet huomioiden. Vaikka Taiteiden Öiden kävijämäärät lasketaan tuhansissa, tapahtuma leviää niin laajalle alueelle, että yksittäisissä kohteissa voidaan välttää ruuhkia ja pakkautumista.

Ohjelmanumeroiden määrä on aiempina vuosina kohonnut kahdensadan tienoille. "Odottelemme mielenkiinnolla, millä tavoin pitkään jatkunut kulttuuritapahtumien kielto ja Oulun valinta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vaikuttavat oululaisten tekijöiden esiintymisintoon", tapahtuman taiteellinen johtaja Paavo J. Heinonen kertoo.

Muutamia ohjelmanumeroita on jo tiedossa. Yön viralliset avaussanat lausutaan Lammassaaressa kello 12.00. Tapahtuma loppuu tänäkin vuonna perjantaiaamuna 5.00 Elballa James Joycen romaanin Finnegans Wake viimeisen kappaleen ääneen lukemiseen. Näiden välillä päästään kokemaan muun muassa Oulu Sinfonian kolme esiintymistä Hupisaarten kesäteatterilla osana Kotiseutupäivien ohjelmistoa.

Oulun Taiteiden Yö osuukin tänä vuonna melkoiselle superviikolle. Valtakunnallisia Kotiseutupäiviä vietetään 12.–15.8., ja niiden osana Rotuaarille ja Mannerheiminpuistoon levittäytyy Kotiseutumarkkinat. Oulun juhlaviikoilla jatkuvat Oulun Muusajuhlat 10.–15.8. sekä Oulunsalo Soi 12.–15.8. Suomen kaunein festivaali Koiteli elää ilahduttaa yleisöä 13.–14.8., kuten tekee Kuusisaaren uusi metallimusiikkifestivaali North of Hell. Lauantaina 14.8. voi vierailla Pikisaaren urbaanissa kyläjuhlassa.

Taiteiden Yön ohjelma julkaistaan kesän aikana Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla ja mobiilisovelluksessa. Aiemmista vuosista poiketen painettu käsiohjelma ei tänä vuonna ilmesty Forum24-paikallislehden välissä, mutta vaihtoehtoisia tapoja myös fyysisen ohjelmiston valmistelulle selvitellään.

Yössä nähhään!

Tiedustelut ja muu palaute

Paavo J. Heinonen, taiteellinen johtaja, Oulun taiteiden yö ry
paavojii@gmail.com
ouluntaiteidenyo@gmail.com
044 250 1605

www.oulunjuhlaviikot.fi
www.ouluntaiteidenyo.net
www.facebook.com/ouluntaiteidenyo


Lisää ajankohtaista

chevron-down