kolme kirjailijoiden puolilähikuvaa joissa kaikki katsovat kameraan. ensimmäisessä kuvassa parrakas mies toisessa vaalea nainen ja kolmannessa punertavatukkainen nainen
Uutiset

Oulun Muusajuhlilla lähes 40 tapahtumaa sanataiteen ystäville

Sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlien ohjelmistossa 13.–18.8. on yhteensä lähes 40 tapahtumaa. 

Muusajuhlien ohjelmatarjontaa on runolounasajasta iltamyöhään. Kymmenien esiintyjien joukossa on kiinnostavia puhujia ja esiintyjiä kaikenlaisilta kirjallisuuden aloilta.

Tietokirjailijoista vieraana ovat mm. Jessikka Aro, joka on tullut tunnetuksi Venäjän trollitehtaiden paljastajana sekä Jari Kupila, joka on tutkinut suomalaisen urheilumaailman poliittisuutta 1900-luvulla.

Keskustelemassa ovat mm. kaksinkertainen Finlandia-voittaja Jukka Viikilä uuden rakkautta tutkivan romaaninsa Hiekkalinnat aiheista sekä kiitetyn Subutex-kaupungin kasvatit kirjan tekijä Laura Juntunen, jonka uusi kirja Tyttö joka en pureutuu  mielenterveyteen, väkivaltaan ja tyttönä olemisen vaikeuteen.

Lapset pääsevät sanataiteen pariin lauantaina erityisesti kalevalaisen runolaulun mukana livepiirustuskonsertissa. Lasten omia runoja juhlistetaan keväällä käydyn Muusajuhlien runokilpailun voittajien palkitsemisella.

Festivaaliyleisö voi itsekin osallistua sanataiteen tekemiseen esimerkiksi sutturunotyöpajassa tai kauhutarinapajassa.

Erityisesti iltaisin Muusaklubeilla Tubassa ja Klonkassa sanataidefestivaali ottaa hanakan poikkitaiteellisen otteen monologeista musiikkiin ja burleskiin. Näyttämötaidetta nähdään myös teatteri Saagan iltamissa.

Eniten tapahtumia on Oulussa, mm. Tubassa, Oulun kirjallisuuden talossa, kulttuuritalo Valveella, Pop-up näyttämö Klonkassa, Tähtitornin kahvilassa ja tietenkin kirjastoissa. Muusatapahtumia on myös Iissä, Kempeleessä, Pyhäjoella, Limingassa ja Hailuodossa.

Tapahtumista suurimpaan osaan on vapaa pääsy. Kaikki ohjelma- ja lipputiedot löytyvät tältä ohjelmasivultamme. Tapahtuman tuottaa Huutomerkki ry ja se on osa Oulun juhlaviikkoja.


Lisää ajankohtaista

chevron-down