Uutiset

Oulun Muusajuhlien ohjelmistossa noin 70 monitaiteellista herkkupalaa

Oulun Muusajuhlilla 8.–13. elokuuta muun muassa pohditaan vihapuhetta, syödään lounasta runojen lomassa, harrastetaan olutjoogaa, vietetään kyläjuhlia oopperan merkeissä ja nautitaan musiikin ja sanojen liitosta monin tavoin. Vieraina on lukuisa määrä runoilijoita, kirjailijoita, muusikoita ja muita artisteja taiteen eri aloilta. Noin seitsemänkymmentä sanataiteellista tapahtumaa kutsuvat kävijöitä kuuden päivän ajan ympäri Oulua ja Oulun seutua.

Poikkitaiteellisen sanataidefestivaalin vieraita ovat muun muassa Neil Hardwick, Jukka Viikilä, Joni Skiftesvik, Tommi Liimatta, Essi Kummu, Rainer Friman, Markku Ojanen, Anja Erämaja, Milla Paloniemi ja Susinukke Kosola.

Festivaalilla kuullaan tuttuun tapaan runoesityksiä, kirjailijahaastatteluja ja kirjallisuuskeskusteluja, mutta mukana on myös muun muassa sarjakuvaa, elokuvaa, musiikkia ja kirjoittajakoulutusta. Tapahtumia on pääasiassa kirjastoissa ja ravintoloissa eri puolilla Oulua ja Oulun seutua, mutta myös esimerkiksi kesäsaunan lauteilla.

Oulun Muusajuhlista on kasvanut vuosien mittaan Pohjois-Suomen merkittävin kirjallinen kulttuuritapahtuma, jonka monipuolisesta ja laadukkaasta ohjelmatarjonnasta riittää valinnanvaraa kaikenikäisille sanataiteen ystäville. Suurin osa tapahtumista on pääsymaksuttomia.

Koko ohjelmisto on nyt julkaistu.

Oulun Muusajuhlat on yksi Oulun juhlaviikkojen tapahtumakokonaisuuksista, ja sitä koordinoi oululainen kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry.


Lisää ajankohtaista

chevron-down