Uutiset

Oulun Musiikkivideofestivaalien ohjelmisto on nyt julkistettu kokonaisuudessaan!

Oulun Musiikkivideofestivaaleista nautitaan tänä vuonna jälleen fyysisenä tapahtumana ja festivaalin ohjelmisto on nyt kokonaisuudessaan julkaistu.

Rullaluistelua, nu metallia ja kotimaisia ammattivieraita

Nousiainen on koonnut festivaaleille kaksi musiikkivideonäytöstä: noloutta tutkailevan Nolo olo -näytöksen ja *^^G4m€s w3 bL4de ?)?= -näytöksen, joista jälkimmäinen tarjoilee katsojille rullaluistelua sisältäviä musiikkivideoita. Rullaluistelua ja bleidausta nähdään myös All we need is feet (and roller skates)lyhärinäytöksessä, jossa on katsottavissa muun muassa ammattilaisbleidaaja Robbie Pittsin ohjaama ja tähdittämä lyhytelokuva Full Spiral.

Festivaalin päätapahtumapaikalla Kulttuuritalo Valveella nähdään setti nu metal -musiikkivideoita mediatoimittaja Raine Laaksosen kuratoimana. Akateemikko Roos Hekkensin musiikkivideonäytös kantaa nimeä Nothing. Näytöksessä pohditaan millaisia merkityksiä koitamme löytää musiikkivideoista ja nähdään ei-mitään, josta kuitenkin muodostuu jotain. Kuraattorit ovat paikalla näytöksissään.

Carte Blanche -musiikkivideonäytöksiä kuratoivat tänä vuonna oululainen monitaiteellinen kollektiivi Cultishsekä oululainen vaihtoehtoinen hiphop-yhtye SALAINENMIEKKAILURYHMÄ. Lisäksi festareilla nähdään Letting loose: Air Guitar Carte Blanche -näytös, jonka ovat kuratoineet joukko ilmakitarakisajärjestäjiä eri puolilta maailmaa. Retrospektiivinäytöksestä vastaa taiteilija-elokuvaohjaaja-räppäri Wille Hyvönen, joka tunnetaan myös artistinimellä Ville Valoton.

Velinen Sunnuntai -näytös on yksi festivaalin pitkäaikaisimpia perinteitä. Veli Kauppisenkymmenettä kertaa kuratoima näytös porautuu nolouden ytimeen.

Ammattilaisvieraina festivaaleille saapuvat Max Smedsja Karim “kaverikarim” Saheb. Festivaaliyleisö pääsee tutustumaan näiden kotimaisten huipputekijöiden työskentelyn saloihin master class -luennoilla. Kuvaaja Max Smeds on kuvannut musiikkivideoita niin Chisullekuin Vesalallekin. Ohjaaja Karim Saheb on puolestaan tunnettu cinemaattisista musiikkivideoistaan artisteille kuten Cledos ja Gasellit.

Oheisohjelmassa nykytaidenäyttely ja liuta mielenkiintoisia leffoja

Festivaalien yhteydessä nähdään festivaalin taiteellisen johtajan kuratoima monitaiteellinen nykytaidenäyttely, joka jatkaa festivaalin NOLO-teeman tutkimista. Runsaslukuiseen taiteilijajoukkoon kuuluvat muun muassa tuoreet ja mielenkiintoiset tekijät Liina Holmes, Katja Iljana, Maisa Majakka, Keiska Ojala ja Alma Tuuva.

Dokumenttiohjelmistossa nähdään naisoletettujen elektronisen musiikin pioneerien panosta musiikin historiaan luotaava Sisters with Transistors sekä skandinaavista elektronista funkkia käsittelevä We call it Skweee. Festivaali tarjoaa katsottavaksi myös juonelliset kotimaiset elokuvat Fucking with Nobody(ohj. Hannaleena Hauru) ja Eden (ohj. Ulla Heikkilä).

Silakkalounge soi Valveella, jatkoklubit ravintoloissa

45 Specialissa järjestettävillä jatkoklubeilla esiintyvät muun muassa festivaalin näytös- ja leffaohjelmistoista tutut SALAINENMIEKKAILURYHMÄ sekä elektro-konkari Mesak. Levyjä pyörittävät lisäksi paikallinen Cultish-kollektiivi sekä dubstep-setin soittava Sleezy. Klubeja visualisoivat veejiit Antti Tenetz, VJ Renton ja Jani Pitkänen.

Silakkalounge järjestetään tänä vuonna yhteistyössä kulttuuriradion KRO:n kanssa. KRO:n deejiit soittavat Kulttuuritalo Valveen kahviossa, settejä voi kuunnella myös KRO:n nettiradion kautta.

Kotimaiseen kilpailuun lähetettiin 368 videota, joista parhaat palkitaan Pumpeligaalassa.

Kotimainen musiikkivideokilpailu on järjestetty yhtäjaksoisesti jo 28:na vuotena, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Kilpailuun tuli huikea määr videoita ja kilpailuvideot on jaettu kunnioittaen kotimaisia instagramin meemitilejä. Kaikki kilpavideot näytetään festivaaleilla valkokankaalta Kulttuuritalo Valveella ja katselmusvideot Snooker Timessa. Parhaat videot palkitaan festivaalin legendaarisessa palkintojenjakotapahtumassa, Pumpeligaalassa. Kaikki kilpailuun lähetetyt teokset ovat mukana yleisöpalkinnon äänestyksessä, joka alkaa elokuun toinen päivä.

 

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 26.–29. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja.

Lisätietoja osoitteesta https://www.omvf.net


Lisää ajankohtaista

chevron-down