Uutiset

Oulun Musiikkivideofestivaalien ohjelmisto julkistettiin

Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään tänä vuonna internetin välityksellä. Festareilla nähdään mm. making of -dokumentti, Youtube Vortex ja kuratoituja musiikkivideonäytöksiä

Festivaaleilla nähdään making of -dokumentti, jossa katsojat pääsevät kurkistamaan Karim Sahebin räppäri Cledokselle ohjaaman visual albumin kulissien taakse. Dokumentissa seurataan ohjaajan työskentelyä suuren maailman musiikkivideosetissä.

Toimittaja Raine Laaksosen ja muusikko HENRIKin Youtube Vortex vie puolestaan katsojat Youtube-videoportaalin syvään päätyyn, jossa on syytä varautua kaikkeen.

Roos Hekkensin kuratoimassa näytöksessä keskitytään festivaalin teeman mukaisesti elementteihin. Hekkens ja festivaalin taiteellinen johtaja Anna-Mari Nousiainen keskustelevat musiikkivideoiden semiotiikasta, kylpevät lastenammeessa ja seikkailevat bunkkerissa. Oululaislähtöisen Sumuposauttajan kokoama Carte Blanche -näytös taas tarjoilee ajattomia musiikkivideoita Japanista Suomeen.

Velinen Sunnuntai -näytökset ovat musiikkivideofestivaalin vaalittu perinne. Veli Kauppisen yhdeksättä kertaa kuratoima Velinen Sunnuntai vie katsojat tällä kertaa Kulttuuritalo Valveen kellariin, jossa sukelletaan Kauppisen mielen syövereihin ja nähtävänä on jälleen liuta nerokkaita musavideoita.

Oheisohjelmassa VJ-keskustelu ja monitaiteellinen taidenäyttely

Oulun Musiikkivideofestivaalit on musiikin ja videon yhteistanssia, joten VJ-taidetta käsittelevä keskustelu on luonnollinen jatkumo musiikkivideo-ohjelmalle. Oulun juhlaviikkojen Pohjoisen kulttuurivirran ja Musiikin edistämissäätiön kanssa yhteistyössä järjestetyssä VJ-seminaarissa taiteilijat Jenna Jauhiainen, Arttu Nieminen ja Antti Tenetz keskustelevat musiikin livevisualisoinnin nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Viime vuonna nähty monitaiteellinen ryhmätaidenäyttely palaa festivaalin yhteyteen. Näyttely järjestetään Kulttuuritalo Valveella ja siellä nähdään teoksia 10:ltä nykytaiteilijalta ja tekniikat vaihtelevat videoista maalaukseen.

Musiikkistreameja ja livevisualisointia

Vaikka tänä vuonna ei järjestetä jatkoklubeja ravintoloissa, nähdään festivaaliviikonloppuna silti sekä DJ-, että livekeikkaa visuaalien kera.

Silakkalounge siirtyy verkkoon ja paikalliset deejiit Crash Annicoot, Malsson, Miha, Tenko, Otilia sekä Otto August striimaavat levylaukkujensa sisältöä festivaaliperjantain ratoksi. Sumuposauttajan Yamaha-saundeista kasattu ja artistin itsensä heart beatiksi kutsuma saundi huipentaa festivaaliperjantain live-esityksellään. VJ:t Arttu Nieminen, ja Tenetz loihtivat livevisuaaleja edellämainittujen musiikkiesitysten yhteyteen.

Kotimainen kilpailu järjestetään myös tänä vuonna

Kotimainen musiikkivideokilpailu on järjestetty yhtäjaksoisesti jo 27 vuotena, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Kilpailuvideot on jaettu vuoden festivaaliteema Dark Matterin mukaisesti eri elementtien mukaan. Sekä kilpa-, että katselmusvideot voi striimata festivaalin nettisivujen kautta. Parhaat videot palkitaan festivaalin virtuaalisessa palkintojenjakogaalassa Pumpeligaalassa ja lähes 300 kilpailuun lähetettyä musiikkivideota on mukana yleisöpalkinnon äänestyksessä, johon jokainen voi antaa äänensä elokuun ensimmäinen päivä lähtien.

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 27.–30. elokuuta internetissä osana Oulun juhlaviikkoja.

Koko ohjelmisto nähtävissä osoitteessa: http://www.omvf.net 


Lisää ajankohtaista

chevron-down