Uutiset

Oulun Musiikkivideofestivaalien koko ohjelmisto on julkaistu

Oulun Musiikkivideofestivaalien juhlavuoden koko ohjelmisto on nyt julkaistu. 25. juhlavuoden kunniaksi festivaaleilla peilataan kotimaisen musiikkivideon arvokasta historiaa sekä tutkitaan musiikkivideon rajoja ja mahdollisuuksia mm. VJ-workshopin ja VR-näytöksen myötä. Jatkoklubeilla musiikin visualisointi jatkuu festivaalille kutsuttujen VJ-taiteilijoiden kuvittaessa kansainvälisten ja kotimaisten artistien esiintymisiä.

Dokumenttielokuva Freedom in the Dark vie katsojan Botswanassa sijaitsevaan Ghanzin kylään, jonne on syntynyt pieni, mutta virkeä metalliyhteisö. Samuli Pyykkösen ohjaamassa elokuvassa Botswanan rokkarit kertovat metalliveljeydestä ja siitä, kuinka he haluavat näyttää, että ilkeän näköisen ulkokuoren alla sykkii lämmin sydän. The Goodiepal Equation seuraa tanskalais-färsaarelaista muusikko, säveltäjä, performanssitaiteilija ja teoreetikko Goodiepalia, josta liikkuu mitä uskomattomampia tarinoita. Sami Sänpäkkilän ohjaama dokumentti avaa tämän omintakeisen persoonan elämää, kun Goodiepal tutkii yhteiskunnan rajoja ja luo taidettaan instituutioiden ja normien ulkopuolella. Queercore on Yony Leyserin dokumentti alakulttuurin sisälle syntyneestä alakulttuurista. Queercore-liike syntyi vastaiskuna niin stereotypialle sliipatuista ja Vogueta lukevista homoista, kuin myös valkoisten heteromiesten valtaamalle punk-skenelle. Mika Taanilan ja Jussi Eerolan Atomin paluu kertoo Eurajoen jättimäiseksi rakennusfarssiksi nousseesta Olkiluoto 3 -ydinvoimalasta ja kuvaa elämää 6000 asukkaan paikkakunnalla antaen puheenvuoron ydinvoiman puolustajille ja vastustajille.

Juhlavuoden musiikkivideonäytöksissä nähdään todellisuutta, virtuaalista todellisuutta sekä kansainvälisesti menestyneitä naisartisteja. Feministi ja elokuvantekijä Anna-Mari Nousiaisen kuratoima Verta ja vaahtokarkkeja näyttää kuinka naistekijät ovat ottamassa enemmän tilaa itselleen testosteronin ja alfailun kyllästämässä musiikkivideon maailmassa. Roos Hekkens on kerännyt näytökseensä dokumentaarisia musiikkivideoita, jotka näyttävät palasen aitoa elämää, hollantilaiset elokuvantekijät Tomas Kaan ja Arnold van Bruggen luennoivat interaktiivisesta tarinankerronnasta ja Veli Kauppinen on koonnut jo seitsemännen Velisen sunnuntain näytöksen. Lisäksi toisen kerran järjestettävä OMVFin VR-näytös esittelee virtuaalisen todellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia.

Viikonlopun jatkoklubeilla jo aiemmin julkaistujen artistien lisäksi esiintyvät kansainvälisesti arvostettu DJ Sotofett, Kempeleestä kotoisin oleva O Samuli A, Casio MT-40 syntetisaattorifanaatikot Finntengs, C-kaseteilta keikkansa soittava Ällistysnainen sekä paikallinen punk-bändi Viimeinen Virhe. Musiikkia visualisoivat suomen tunnetuimpiin VJ:hin lukeutuva Sellekhanks, norjalainen Nicolas Horne sekä VJ MKRF. Torstain jatkoklubin musiikit tarjoilee skrätsäyksen suomenmestari DJ Effen sekä DJ Pef.

Festivaalin päivittäisenä kohtaamispaikkana järjestetään tänäkin vuonna Silakkalounge, jossa yleisö voi virittäytyä festivaalitunnelmaan paikallisten deejiiden soittamien vinyylilevyjen tahtiin. Skeittikauppa Real Dealissa nähdään liikkeen 15v. historian kunniaksi paikallisia skeittileffoja vuosien varrelta. Perinteiset OMVF-puistojamit Kulttuuritalo Valveen kupeessa järjestetään yhteistyössä KatKu ry:n ja Katutaide ry:n kanssa. Lisäksi Valvegalleriassa nähdään Heikki Salon “the eternal struggle between good vs. evil” -teos.

Festivaalien aikataulu julkistetaan ja lipunmyynti festivaaleille alkaa 3. elokuuta. Festivaalien liput ovat saatavilla Valveen lippumyymälässä (ke–su 12–19), Ticketmasterin verkkokaupasta ja sen myyntipisteistä sekä Oulu10-palvelupisteistä.

Koko ohjelmisto esillä osoitteessa: www.omvf.net


Lisää ajankohtaista

chevron-down