|
Uutiset

Oulun Musiikkivideofestivaalien 28-vuotisohjelmisto tutkii nolouden käsitettä

Nolous ei ole vakio, vaan kulkee sykleissä; häpeä on tunne, joka asuu meissä jokaisessa ja toisinaan rajoittaa elämäämme. Onko ultimaattinen coolius kuitenkin sitä, että teemme noloimmat asiat vailla häpeää tai sitä syleillen?

Nostamalla nolouden käsitteen pöydälle OMVF hälventää elämää ja ilmaisua rajoittavan häpeän stigmaa.

Rullaluistelua, nu metallia ja kotimaisia ammattivieraita

Festivaalin taiteellinen johtaja Anna-Mari Nousiainen on koonnut festivaaleille kaksi musiikkivideonäytöstä Nolo olo ja *^^G4m€s w3 bL4de ?)?=, joista jälkimmäisessä nähdään rullaluistelua sisältäviä musiikkivideoita. Rullaluistelua ja bleidausta nähdään myös All we need is feet (and roller skates) lyhärinäytöksessä, jossa nähdään mm. ammattilaisbleidaaja Robbie Pittsin ohjaama ja tähdittämä Full Spiral.

Mediatoimittaja Raine Laaksonen on kuratoinut festivaaleille näytöksellisen nolointa metallia, joten festivaalin päätapahtumapaikalla Kulttuuritalo Valveella nähdään tänä vuonna setti nu metal -musiikkivideoita. Näytöksen kummina toimii Koitelin Residenssi. Akateemikko Roos Hekkensin tämänvuotinen musiikkivideonäytös kantaa nimeä Nothing ja käsittelee musiikkivideon merkityksiä. Festivaaliperinteeksi muodostunut Veli Kauppisen Velinen Sunnuntai puolestaan järjestetään jo kymmenettä kertaa ja näytöksen kummina toimii juhlavuotena kulttuurilehti Kaltio.

Festivaalin ytimenä toimii jälleen kotimainen musiikkivideokilpailu, johon osallistuneet videot näytetään kaikki festivaaleilla valkokankaalta. Kilpailun näytösjako julkaistaan heinäkuun puolessa välissä ja parhaat video palkitaan palkintojenjakogaalassa Pumpeligaalassa, jonka yhteistyökumppanina toimii Pohjois-Suomen elokuvakomissio ja Business Oulu.

Ammattilaisvieraina festivaaleille saapuvat kotimaiset huipputekijät Max Smeds ja Karim ‘kaverikarim’ Saheb. Festivaaliyleisö pääsee tutustumaan näiden huipputekijöiden työskentelyn saloihin master class -luennoilla. Kuvaaja Max Smeds on kuvannut musiikkivideoita niin Chisulle kuin Vesalallekin. Ohjaaja Karim Saheb puolestaan on tunnettu cinemaattisista musiikkivideoistaan artisteille kuten Cledos ja Gasellit. 


Nykytaidenäyttelyssä liuta mielenkiintoisia tekijöitä

Festivaalien yhteydessä nähdään myös festivaalin taiteellisen johtajan kuratoima monitaiteellinen nykytaidenäyttely, joka jatkaa festivaalin NOLO-teeman tutkimista. Runsaslukuinen taiteilijajoukko koostuu tuoreista ja mielenkiintoisista tekijöistä, joita ovat 
Liina Holmes, Katja Iljana, Timi Koivisto, Konsta Koivisto, Maisa Majakka, Anna-Mari Nousiainen, Keiska Ojala, Paula Nousiainen, Caroline Suinner ja Alma Tuuva.

Festivaalin ohjelmisto kokonaisuudessaan sisältäen elokuva- ja klubiohjelmiston julkaistaan heinäkuussa.

Akkreditointi on auki median edustajille ja av-alan tekijöille osoitteessa: 
http://www2.omvf.net/index.php?id=378

Pressikuvia: http://www2.omvf.net/en/press/gallery

Lisätiedot:
Juhani Oivo
Vastaava tuottaja
Oulun Musiikkivideofestivaalit
juhani@omvf.net
puh. 045 6516596


Lisää ajankohtaista

chevron-down