Uutiset

Oulun juhlaviikoilla 61000 kävijää

Elokuun ajan vietetyt Oulun juhlaviikot päättyivät lauantaina kuoromusiikkiin, nykysirkukseen ja lastentapahtumaan. Seitsemän festivaalia ja sadat tapahtumat kiinnostivat yhteensä noin 61 000 kävijää.

Kävijäkyselyiden mukaan kävijät tulevat suurimmaksi osaksi Oulusta ja Oulun seudulta. Oulun juhlaviikot houkuttelivat kuitenkin kotimaisia kävijöitä Muoniosta Helsinkiin ja kansainvälisiä vieraita ympäri maailmaa.

Lippuja tapahtumiin myytiin yhteensä noin 6300. Suurin osa Oulun juhlaviikkojen tapahtumista olikin jälleen pääsymaksuttomia. Yksittäisiä esityksiä kuukauden aikana koettiin noin 420 kertaa, joista neljä viidesosaa oli pääsymaksuttomia.

Monitaidefestivaalin runsas kävijäjoukko sai nauttia tänä vuonna festivaalien kansainvälisestä ja kansallisesta huipputarjonnasta unohtamatta paikallisia kykyjä ja nousevaa nuorten esiintyjien joukkoa. Oulun juhlaviikkojen tavoitteena on tuoda Ouluun ja Oulun seudulle korkeatasoista kulttuuria ja taidetta, viihdettä unohtamatta sekä madaltaa kynnystä osallistua erilaisiin elämyksiin.

”Oulun juhlaviikkoihin kuuluvilla tapahtumilla on ajatuksena, että jos käyt yhdellä festivaalillamme, voisit olla kiinnostunut myös muista porukkaan kuuluvista tapahtumista, vaikka ne edustavatkin eri taiteenlajia. Emme kilpaile keskenämme, vaan yhteistyöllä tarjoamme yleisölle houkuttelevan valikoiman vaihtoehtoja erilaisista putiikkifestivaaleista. Oulun juhlaviikoilta löytyy takuulla poikkitaiteellisuutta ja uniikkeja elämyksiä”, toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen toteaa.

Oulun juhlaviikkoja vietetään ensi vuonna 10. kertaa 30.7.–30.8.2020. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, sanataidefestivaali Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Ilmakitaransoiton MM-kisat, Oulun Musiikkivideofestivaalit. Lisäksi ohjelmistoon kuuluu Flow-sirkusta, Ekstroja ja vuosittain vuorottelevat makrokonsertit ja Oulun juhlaviikot -esittää sarja. Oulun juhlaviikoilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.


Lisää ajankohtaista

chevron-down