Uutiset

Oulun juhlaviikkojen yhteistyö täyttää 10 vuotta

Oulun juhlaviikkojen festivaalien yhteistyö on kestänyt jo 10 vuotta. Juhlavuonna annamme ohjelmistolahjan toisillemme.

Valkean kesäkadun lavalla 12.2. kello 17 arvotaan verkoston kesken festivaaleille lahjansaajafestari, jolle annetaan pala omasta ohjelmistosta. Sekoittamalla eri festivaalien ja taiteenlajien ohjelmistoja annamme yleisölle mahdollisuuden yllättyä ja ihastua. Oulun juhlaviikkojen ajatuksena onkin, että jos kävijä pitää yhdestä festivaalista, hän saattaa pitää myös muista juhlaviikkojen tapahtumista.

Valkean tapahtumassa voi osallistua myös yleisöarvontaan, jossa on mahdollisuus voittaa lippuja Oulun juhlaviikkojen tapahtumiin vuonna 2020. Yleisöarvontaan voi osallistua myös tästä.

Oulun juhlaviikkoja koordinoi joulukuussa 2010 perustettu Oulun kulttuuritapahtumayhdistys. Yhdistys perustettiin edistämään kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistamaan alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä. Nykyään Oulun juhlaviikkojen toiminnan lisäksi yhdistys toimii koko maakunnan alueen kulttuuritapahtumien kehittäjänä ja verkostoijana.

Kymmenennet Oulun juhlaviikot pidetään 30.7.-30.8.2020. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Flow-sirkus.  Tänä vuonna mukana on ohjelmistossa on Oulun juhlaviikot -esittää sarja, kuoropäivä ja muuta ekstra-ohjelmistoa. Kuukauden aikana kulttuuria riittää lähes joka päivälle ja erilaisia tapahtumia on yhteensä satoja. Myös elokuinen Oulu Pride on Oulun juhlaviikkojen kaveritapahtuma.

Yhdistyksen jäseniä ovat Jazz20 ry, Oulun Musiikkivideofestivaalit ry, toiminimi Haavemylly, Oulun taiteiden yö ry, Flow Productions ry, Koiteli Elää ry ja Huutomerkki ry. Yhdistys on omistanut Ilmakitaransoiton MM-kisoja tuottavan Airnest Productions Oy:n loppuvuodesta 2015 lähtien. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Erkki Liimatta.


Lisää ajankohtaista

chevron-down