Uutiset

Oulun juhlaviikkojen ohjelmalehti julkaistu

Oulun juhlaviikkojen ohjelmalehti on julkaistu tänään Forum24-lehden välissä. Lehden voi hakea myös itselleen Festaariosta (Hallituskatu 9, kello 11-17) ja sitä jaetaan kahviloihin Oulun keskustassa. Sähköinen versio on luettavissa täältä.

Kahdeksannet Oulun juhlaviikot alkaa perjantaina 27. heinäkuuta. Syyskuun 1. päivään asti kestävä monitaidefestivaali tarjoaa ohjelmistossaan seitsemän eri festivaalia ja lisäohjelmaa Oulussa ja Oulun seudulla.

Tämän vuoden teemana Oulun juhlaviikoilla on ympäristö ja se näkyy niin ohjelmistossa kuin tapahtumien järjestelyissäkin. Symbioosi-ohjelmasarja tutkii ihmisen ja ympäristön suhdetta eri taiteenalojen näkökulmista. Toiminnassa panostetaan ympäristöystävällisyyteen tähtäimessä Ekokompassi-sertifikaatin saaminen. Symbioosin mukana voi pohtia ympäristösuhdettaan niin kirjallisuuden, kuvataiteen, tanssin elokuvan kuin kierrätyksenkin kautta.

Tänä vuonna vietetään myös festivaalien juhlavuosia. Elojazz järjestetään jo 30. kertaa ja Oulun musiikkivideofestivaalit (OMVF) täyttää 25 vuotta. Kaikki Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat seitsemän festivaalia ovat pitkäikäisiä ja korkeatasoisia erilaisen taiteen ja kulttuurin tapahtumia. Lisäksi tänä vuonna nähdään Oulun juhlaviikot -esittää sarja ja Ekstrat-tapahtumia.

Yhteensä huippuammattilaisten ja supertalkoolaisten tekemiä tapahtumia on pari sataa, joista noin puolet on pääsymaksuttomia. Oulun juhlaviikkojen ohjelmasta löytyy yllätyksiä, ihastuksia, viihdettä ja elämyksiä ihan kaikille koko loppukesäksi.

Oulun juhlaviikkojen avajaisia vietetään 27.7. kello 16–17 Rotuaarin lavalla, missä saadaan maistiaisia Taiteiden Yön, Muusajuhlien, OMVFin ja Ilmakitaransoiton MM-kisojen ohjelmistosta. Avajaisia jatketaan rennoissa merkeissä Festaariossa Snellmanninpuiston kupeessa osoitteessa Hallituskatu 9. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tänä vuonna ensimmäinen Oulun juhlaviikkojen festivaali Oulunsalo Soi starttaa avajaiskonsertillaan perjantaina kello 18 Oulun tuomiokirkossa.


Lisää ajankohtaista

chevron-down