Uutiset

OMVF x AGWC: esimakua Letting Loose -näytöksen kuraattoreilta

Ilmakitaransoiton MM-kisat paiskaa jälleen kättä OMVF:n kanssa! Pohjoinen outous yhtyy kansainväliseen meininkiin AGWC: Letting Loose -näytöksessä, jonka ovat kuratoineet joukko ilmakitarakisajärjestäjiä eri puolilta maailmaa. Mukana on hervottomia musavideohelmiä, joita et ole takuulla nähnyt aikaisemmin. Kuraattorit Jacob Conger ja Kriston Rucker antavat pienen ennakkokatsauksen näytöksestä.

JC: Ensimmäiset kaksi valitsemaani videota ovat hauskoja, nopeatempoisia ja Isan tyylisiä. Isan musiikkityyli tulee Thaimaan pohjoisosasta Laoksen rajalta. Näistä ensimmäisen nimen voisi kääntää raa'asti Äiti käskee Marion tiskata astiat. Konsepti tässä on, että Mario ajattelee sen olevan noloa kun äiti käskee tiskaamaan ja äiti taas ajattelee kuinka on noloa, että Mario välttelee tehtävää. Toisen näistä kappaleen nimi ei ole thainkielinen vaan täysin keksitty. "Maling Kingkong" on vanha laulu, mikä on uudelleen tehty ja päässyt suureen suosioon TikTokissa ei vain Thaimaassa, vaan kaakkois-Aasiassa esimerkiksi Malesiassa ja Filippiineillä. Laulu kertoo pojasta, joka pitää tytöstä, mutta ei tee mitään voittaakseen tytön rakkautta, joten sydänsuru on hänen omaa syytään. Kolmas kappalevalinta on rockia ja kappaleen nimi on Punainen (Daeng) ja Vihreä (Kiew). Nämä ovat kahden nuoren miehen lempinimet, ketkä taistelevat tytön rakkaudesta. Heidän taistelu päättyy molempien kuolemaan, jättäen erityisesti heidän vanhemmat murtuneiksi. Tässä on erittäin voimakas viesti siitä, kuinka meidän ei pitäisi taistella keskenämme ja kuinka tärkeä perhe on.  (Plus, it totally ROCKS!!!!)

KR: Olemme valinneet näytökseen lähtökohtaisesti vanhoja musiikkivideoita 70- ja 80- luvuilta, mitkä perinteisesti voidaan mieltää aivan hirveiksi tai mahtaviksi, riippuen henkilökohtaisista makumieltymyksistä tai fiiliksistä. Tuota ajanjaksoa kuvastaa hyvin musiikkivideot, jotka ovat niin noloja, että ovat cooleja. Kitaran osuus valitsemissamme biiseissä on merkittävä.


Lisää ajankohtaista

chevron-down