Olli Soikkeli ja Cesar Garabini
Uutiset

Olli Soikkeli ja Cesar Garabini -duo tuo Elojazzeille musiikkia maailmalta

Nurmeksesta kotoisin oleva, nykyisin New Yorkissa asuva Olli Soikkeli tulee esiintymään Elojazzien avajaiskonsertissa yhdessä Cesar Garabinin kanssa. 3.8. Tuiran kirkossa järjestettävä konsertti avaa virallisesti festivaalin 35. juhlavuoden.

Soikkeli aloitti kitaransoiton jo 12-vuotiaana ja pari vuotta sen jälkeen hänen soitonopettajansa esitteli hänelle ensimmäistä kertaa Gypsy jazzin.

"Sitä kautta minä olen päätynyt tähän", Soikkeli sanoo.

New Yorkissa pääsi kuulemaan musiikkia ympäri maailmaa

Vuonna 2014 Soikkeli muutti New Yorkiin. Siellä asuessaan hän on päässyt kuulemaan huippumuusikoita kaikkialta maailmasta. Soikkeli on ollut jo nuorena kiinnostunut kovasti brasilialaisesta musiikista ja hän tapasi New Yorkissa vuonna 2018 italialais-brasilialaisen muusikon Cesar Garabinin.

"Hän oli kiinnostunut jazzista ja minä brasilialaisesta musiikista, joten teimme periaatteessa 'vaihtokaupan' ja rupesimme tekemään yhdessä musiikkia", Soikkeli naurahtaa.

Yhdessä he soittavat "gypsy meets choro" -tyylistä musiikkia, jossa yhdistyy Gypsy jazz ja choromusiikki, jonka juuret lähtevät jo Brasilian siirtolaisajoista. He ovat kiertäneet ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja esiintymässä.

Elojazzeilla ensimmäistä kertaa esiintymässä

”Ihan mahtavaa, että saamme tulla Elojazzeille. Tämähän on meille ihan ensimmäinen kerta siellä esiintymässä. Kirkko on paikkanakin upea. Toivottavasti kelit ovat hyvät, sillä meidän musiikkimme on hyvin aurinkoista”, kertoo Soikkeli.

Elojazzien avajaiskonsertissa nähdään myös laulaja Emma Salokosken ja kitaristi Jarmo Saaren duoesiintyminen. Osta liput Elojazzin 2023 avajaiskonserttiin Ticketmasterista (linkki aukeaa uuteen välilehteen).


Lisää ajankohtaista

chevron-down