Uutiset

Ohjelmisto julkaistu, tarjolla myös kirjoittajakursseja

Kahdeksatta kertaa järjestettävä poikkitaiteellinen Oulun Muusajuhlat sanataidefestivaali ylittää perinteisiä taiteen rajoja yhdistelemällä monia eri taiteenlajeja keskenään.

 

Tapahtumissa, joita on lähes viisikymmentä, kuullaan perinteiseen tapaan runoesityksiä, kirjailijahaastatteluja ja kirjallisuuskeskusteluja, mutta mukaan mahtuu myös mm. sarjakuvaa, elokuvaa, tanssia, musiikkia, stand-up -komiiikkaa ja kirjoittajakoulutusta, sekä ennenkaikkea mielenkiintoisia ja tenhovoimaisia esiintyjiä eri puolilta Suomea.

 

Muusajuhlien esiintyjiin kuuluvat tänä vuonna mm. M. A. Numminen, Heli Laaksonen, Ismo Leikola, Miki Liukkonen, Joose Keskitalo ja Mirel Wagner. Tapahtumia on paitsi Oulussa, myös ympäristökunnissa kuten Lumijoella, Oulunsalossa ja Iissä.

 

Kirjoittajakurssit kutsuvat

Japanilaisesta runoudesta kiinnostuneille pidetään maksuton haiku- ja tankapaja, jonka vetää Eeva Holma. Ajankohta on lauantai 20.8., ja paikka Kulttuuritalo Valveen neuvotteluhuone. Kurssille ilmoittaudutaan paikan päällä klo 12. Kurssin järjestää manga- ja animekerho Omake ry sekä Huutomerkki ry.

 

Runoilija ja kirjoittajakouluttaja Tommi Parkko pitää Puhujuudesta -runokurssin sunnuntaina 21.8. klo 9-16. Kurssilla käydään läpi erilaisia tapoja käyttää runoudessa puhujia: lyyrinen minä, puhuttelu, rooliruno ja asennonvaihdot. Kurssille osallistutaan lähettämällä ennakkotehtävänä 3-4 runoa, joissa käytetään erilaisia puhujia. Apuna voi käyttää kirjaa Parkko: Kirjoita runo – opas aloittelevalle runoilijalle, s. 129-145. Kurssille otetaan kaksitoista ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset: ja ennakkotehtävät 12.8. mennessä s-postiin: kari.miettunen@oulu.fi. Osallistumismaksu on 25 euroa, ja maksamisohjeet saa ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssin järjestää Huutomerkki ry.


Lisää ajankohtaista

chevron-down