Uutiset

Nyt äänestetään Kansanpumpelia!

Yleisö voi taas äänestää suosikkivideoitaan Oulun Musiikkivideofestivaalien kotimaisessa kilpailussa. Oman lempivideon valinta vaatii tänäkin vuonna tarkkaa harkintaa, sillä kilpailussa on mukana huikeat 208 videota. Kaikki musiikkivideokisaan ilmoitetut teokset kamppailevat Kansanpumpelipatsaasta, eli sekä kilpailu- että katselmussarjojen videot ovat äänestyksessä samalla viivalla.

 

Kansanpumpelia voi äänestää osoitteessa http://omvf.inertica.fi. Äänestysaikaa on lauantaihin 27. elokuuta klo 14 asti. Äänestyksen yhteydessä kaikista videoista on katsottavissa lyhyet näytteet muistin virkistämiseksi. Äänestäneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

 

Valkokankaan täydeltä tuoreita kotimaisia musiikkivideoita

Esiraati valitsi videot yhdeksään kilpailunäytökseen, joista parhaat palkitaan festivaalin pääpalkinnoilla Kulta- ja Teinipumpelilla. Kilpailu- ja katselmusjaossa huomioidaan tekijöiden oma musiikkivideohistoria. Lisäksi kannattaa huomioida, että kansallisen kilpailun kilpasarjaan hyväksytään vain suomalaisohjaajien suomalaisartisteille tekemät videot.

 

Kaikki kisaan osallistuvat 208 suomalaista videota ovat nähtävillä Kulttuuritalo Valveella festivaalien aikana 24.-28. elokuuta. Kotimaisen musiikkivideokilpailun näytökset ovat pääsymaksuttomia. Musiikkivideoiden siirryttyä televisiosta Internet-palveluihin, Oulun Musiikkivideofestivaalit pitää tärkeänä esittää musiikkivideoita valkokankaalla edes kerran vuodessa. Näytösaikataulu sekä tarkemmat tiedot kilpa- ja katselmussarjoista löytyvät osoitteesta www.omvf.net.

 

Voittajavideot valitsee vuosittain vaihtuva riippumaton raati, joka koostuu AV-alan ammattilaisista ja kuluttajista. Tänä vuonna tuomariston puheenjohtajana toimii kansainvälisesti menestynyt musiikkivideo- ja mainoselokuvaohjaaja Pete Riski.

 

Kotimainen musiikkivideokilpailu huipentuu Pumpeligaalaan, jota juhlitaan lauantaina 27.8. klo 20.30 alkaen Pohjankartanon juhlasalissa. Pumpeligaalassa parhaiden videoiden ohjaajat saavat kotiinviemisiksi metalliseppä Ari Eskolan takomat Pumpelipatsaat. Vuoden paras video palkitaan Kultapumpelilla ja nuori lupaava ohjaaja Teinipumpelilla. Festivaaliyleisön suosikki saa puolestaan Kansanpumpelin. Lisäksi jaetaan kuusi (6) kunniamainintaa ansioituneille musiikkivideoille. Oulun Musiikkivideofestivaalit ry. myös lahjoittaa 2500 € parhaan videon ohjaajalle.


Lisää ajankohtaista

chevron-down