Uutiset

Nykysirkussarja starttaa elokuussa

Flow Productions käynnistää vierailevien nykysirkusesitysten tuonnin Ouluun  yhteistyössä laajan kulttuuritoimijoiden verkoston kanssa. Esityssarjan nimi on Flow-sirkus ja se käynnistyy Oulun juhlaviikoilta.

 

Elokuussa nähdään suomalaisen nykysirkuksen kansainvälisesti menestyneimpiin ryhmiin kuuluvat Cie Nuua ja WHS. Cie Nuua on yksi CircusNext 2012-2013-projektin voittajista ja kansainvälisen uransa alussa, kun taas WHS on kiertänyt maailmaa jo vuosikymmenen. Luvassa on jongleerausta ja esinemanipulaatiota, taikuutta, akrobatiaa ja tanssia. Myöhemmin syksyllä nähdään Laura Rämän klovnisoolo Osa 5: Muistotilaisuus sekä ilma-akrobaatti Ilona Jäntin Huhu ja muita sooloja. Vierailusarja pyrkii kattamaan nykysirkuksen koko kirjon ja vierailuesityksiä kutsutaan eri puolilta Suomea.

 

Vierailusarjan tuottaa Flow Productions ja kuratoi tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula. Vuoden 2013 vierailut järjestetään yhteistyössä Oulun juhlaviikkojen, kulttuuritalo Valveen, uuden Oulun juhlavuoden ja Oulunsalon kulttuuri-instituutin kanssa. Taiteen edistämiskeskus on tukenut hanketta taloudellisesti ja Sirkuksen tiedotuskeskus antaa taustatukea. Myös Oulun Tähtisirkus on mukana hankkeessa siten että sen oppilaille järjestetään vierailevien taiteilijoiden vetämiä työpajoja.

 

Oulun juhlaviikkojen Ekstrat-sarjassa nähdään elokuussa kaksi teosta.

 

CIE NUUA: LENTO Valvesalissa ke 14.8.

Jonglöörit Olli Vuorinen ja brasilialainen Luis Santori do Vale sekä heliumpallojen maailma. Esitys yhdistää esinemanipulaation, fyysisen teatteri, akrobatian, nukketeatterin, taikuuden ja tanssia. Ensi-ilta Italiassa kesäkuussa.

 

WHS: ODOTUSTILA Valvesalissa 30.-31.8.

Jonglööri Ville Valo ja taikuri Kalle Nio yhdistävät klassikossaan esineteatteri, taikuuden ja jongleerauksen videoprojisointiin. Esitys kiertänyt yli 30 maassa.

 

Lisätietoja: Pirjo Yli-Maunula 0400-938164 tai pirjo@flowprod.fi


Lisää ajankohtaista

chevron-down