Uutiset

Näkymättömät instrumentit jylisevät jälleen

Ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta kisataan tällä viikolla Oulussa jo 24. kerran. Jälleen uusiin maihin laajentuneen kisaverkoston ansiosta Suomeen saapuu viihdenikkareita kahdestatoista eri maasta. Pitkästä aikaa mukana on myös pohjoismainen kansallinen voittaja.

Mustien hevosten karsinta ratkotaan Viihdemaailma Ilonassa torstaina kello 22 alkaen. Finaalipaikasta mittelemään saapuu 27 kilpailijaa, joista vain parhaat pääsevät toteuttamaan unelmansa MM-lavalla esiintymisestä. Tänä vuonna mukana on kaksi suomalaista, Aapo Rautio Oulusta ja tubevideoistaan tunnettu Lassi Hurskainen Helsingistä. Finaaliin pääsevistä on päättämässä mm. Kari "Tykylevits" Tykkyläinen ja elokuvaohjaaja Juuso Laatio. Vapaa pääsy, narikkamaksu 2,50 e. K18.

Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi etkoillaan nyt toista kertaa. Rotuaarin aukiolla perjantaina kello 14–18 on luvassa keskustelua, ideakilpailun finaali, kansalaistori ja kulttuurisisältöä. Symposiumi järjestetään yhteistyössä Oulun juhlaviikkojen kanssa. Vapaa pääsy, ei ikärajaa.

MM-finaali käynnistyy Rotuaarin lavalla kello 20. Kansallisia mestareita saapuu kisaamaan Islannista, Iso-Britanniasta, Saksasta, Ranskasta, Thaimaasta, Australiasta, Japanista, Yhdysvalloista ja Kanadasta. Mestaruuttaan puolustaa japanilainen Nanami "Seven Seas" Nagura, joka lumosi esityksellään viime vuoden tuomarit. Voittaja vie mukanaan käsintehdyn custom-kitaran, joka on Matti ja Saara Nevalaisen käsialaa. Tuomaristo on koostettu viihdyttämisen asiantuntijoista - mukana on mm. legendaarisen W.A.S.P. -yhtyeen kitaristi Douglas Blair ja tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula.

Tapahtuman stream on jälleen katsottavissa maailmanlaajuisesti. Paikan päälle saapuvaa yleisöä pyydetään huomioimaan, että sateenvarjojen, selfiekeppien ja potkulautojen tuominen tapahtuma-alueelle on turvallisuussyistä kiellettyä.  Vapaa pääsy, ei ikärajaa.

Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestää Airnest Productions Oy.

Poikkeuksia liikennejärjestelyissä

Tapahtuma-alue kattaa Rotuaarin aukion lisäksi osan Pakkahuoneenkatua ja Kirkkokatua. Pakkahuoneenkatu suljetaan moottoriajoneuvoilta ja polkupyöriltä perjantaina klo 8 alkaen välillä Pakkahuoneenkatu 14–16, Rotuaarin lavan takaa Sokos Hotel Arinan ovelle asti. Kirkkokatu suljetaan muilta kuin jalankulkijoilta Hallituskadun ja Pakkahuoneenkadun välillä kello 12. Pysäköinti Kirkkokadulla, välillä Pakkahuoneenkatu-Hallituskatu, on kiellettyä klo 8–24. Liikennejärjestelyt palautuvat normaaleiksi tapahtuman jälkeen, kello kahteen mennessä.

 


Lisää ajankohtaista

chevron-down