Kolme säestettyä mykkäelokuvaa

Säestetyt mykkäelokuvat ovat festivaalien kohokohtia kaikkialla, mutta Oulussa niistä on päässyt nauttimaan vain harvoin. Marraskuussa pyhäinpäivän tienoolla vuosittain järjestettävän IIK!!-kauhuelokuvafestivaalin mykkäelokuvakonsertit vetävä poikkeuksetta Iin (T)yöväentalon nurkkiaan myöten täyteen nauttimaan menneiden vuosikymmenien tunnelmasta ja ainutlaatuisesta kokemuksesta. Oulun juhlaviikot haluaa tarjota nyt mahdollisuuden erilaiseen elokuvakokemukseen.

CHARLES CHAPLIN: KULTAKUUME,
säestää The Corridoors of Sound
Su 4.8. klo 16
Sarjan avaa Charles Chaplinin Kultakuume, jonka säestää The Corridoors of Sound Collective. Komediaklassikko esitetään Oulun elokuvakeskuksen 16-millisenä kopiona, joten projektorin säksätys lomittuu luontevasti musiikkikollektiivin äänimattoon. The Corridoors of Sound on monitaiteellinen ryhmittymä, ja tässäkin esityksessä elokuva saattaa saada äänen ohella säestystä myös liikkeestä.

JEAN EPSTEIN: USHERIN TALON HÄVIÖ,
säestää Radiopuhelimet
Ma 12.8. klo 19
Valvesalissa kuullaan Radiopuhelimien tulkinta Jean Epsteinin Usherin talon häviö -elokuvan äänimaailmasta. Oululaisyhtye säesti tutun tinkimättömällä tyylillään tämän Edgar Allan Poen novelliin perustuvan kauhuelokuvan ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja kauan toivottu uusinta saadaan vihdoin toteutettua.

ROBERT WIENE: TRI CALIGARIN KABINETTI,
säestävät Lau Nau, Topias Tiheäsalo ja Hermanni Ylitepsa
Su 18.8. klo 16
Saksalaisen ekspressionismin ehkä juhlituimman tuotoksen säestävät Lau Nau, Topias Tiheäsalo ja Hermanni Ylitepsa. Lau Nau eli Laura Naukkarinen on yksi kotimaisen musiikkikentän omintakeisimpia artisteja, joka on julkaissut viisi levyä ja säestänyt mykkäelokuvia ympäri maailmaa, viimeksi San Franciscossa, Helsingissä ja Ranskan Anères’issa. Kitaristi ja säveltäjä Topias Tiheäsalo keskittyy improvisoituun musiikkiin ja on ollut ehdolla Meksikon elokuva-akatemian Ariel-palkinnon saajaksi elokuvaan Bayoneta säveltämästään musiikista. Viulupelimannitaustainen Hermanni Ylitepsa soittaa viulua ja kontrabassoa Lau Nau ja Seitsemäs taivas -kokoonpanon lisäksi useissa yhtyeissä.

Elokuvaelämykset tarjoaa:

Konserttisarja toteutetaan yhteistyössä Iikkuvat ry:n ja Oulun Elokuvakeskuksen kanssa.

Liput ennakkoon:

  • 20 € / alennukset 16 € (eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varus- ja siviilipalvelusmiehet)
  • Sarjalippu (kaikki kolme konserttia): 45 € (vain ennakkoon)
  • Ennakkoliput myös Kaikukortilla

Ticketmasterin verkkokaupassa ennakkolippujen hintaan lisätään käsittelykulu. Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä (2.8. alkaen) ja Oulu10-palvelupisteistä ennakkoliput ilman käsittelykulua.

Liput ovelta 23 €.

Uutisvirta

Vuoden 2021 Oulun Musiikkivideofestivaalien (OMVF) teema on NOLO. Festivaalin taiteellinen…
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo 11.–15. elokuuta 2021 Oulun seudulle suuria…
Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali siirtyy ensi vuoteen. Maailmanlaajuisen koronavirustilanteen vuoksi suurinta…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.