Uutiset

Muusajuhlia vietetään tiistaista lähtien Oulun lisäksi Pyhäjoelta Iihin asti

Monitaiteellinen sanataidefestivaali Muusajuhlat alkaa huomenna tiistaina ja jatkuu sunnuntaihin 19.8. asti. Festivaalin yli 70 tapahtumaa sisältävät kirjailijavierailuja maailmalta ja kotimaasta (Johanna Sinisalo, Miki Liukkonen, Arne Dahl, Michael Katz Krefeld, Helena Sinervo, Maarit Verronen, Jari Järvelä, Tommi Melender), sanataidetta niin sarjakuvan, musiikin, näytelmien kuin lausumisenkin muodoissa ja yllättäviä kohtaamisia ja yhdistelmiä. Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy. Oulun lisäksi tapahtumia on Pyhäjoella (15.8.), Limingassa (15.8.), Iissä (17.8.), Tyrnävällä (15. ja 18.8.) ja Hailuodossa (19.8.).

Kansainvälistä värettä Muusajuhlille tuovat pohjoismaisen dekkarin mestarit Arne Dahl ja Michael Katz Krefeld. Kirjailija, kirjallisuuden tutkija, kriitikko ja toimittaja Arne Dahl(oikealta nimeltään Jan Arnald) kuuluu Ruotsin rikoskirjailijoiden kirkkaimpaan kärkeen. Dahl on oululaisten jututettavana keskiviikkona 15. elokuuta kello 18.15 Oulun kaupunginkirjaston tapahtumatila Laiturissa.

Tanskalainen rikoskirjailija Michael Katz Krefeld esiintyy perjantaina 17.8. kello 18.15 Oulun kaupunginkirjaston tapahtumatila Laiturissa. Michael Katz Krefeld on yksi maansa suosituimpia rikoskirjailijoita, joka tekee myös tv-käsikirjoituksia.

Viidestoista Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaali sisältää kuuden päivän aikana yli seitsemänkymmentä sanataiteellista tapahtumaa usein poikkitaiteellista otteella. Tilaisuuksissa kuullaan tuttuun tapaan runoesityksiä, kirjailijahaastatteluja ja kirjallisuuskeskusteluja, mutta mukana on myös muun muassa sarjakuvaa, teatteria ja musiikkia eri muodoissaan.

Tapahtumat ovat pääasiassa maksuttomia. Viime vuonna Muusajuhlien tilaisuuksiin osallistui yli 3500 kävijää.

Muusajuhlia koordinoi oululainen kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry.


Lisää ajankohtaista

chevron-down