Uutiset

Muusajuhlat starttaa ensi viikolla

Poikkitaiteellinen Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaali juhlistaa jälleen antiikin muusien hengessä runoutta, taidetta ja kirjallisuutta. Festivaali tarjoaa viiden päivän aikana kymmeniä tapahtumia.

Ohjelmiston painopiste on kirjallisuudessa ja sanataiteessa, kuitenkin perinteisiä taiteen rajoja rohkeasti ylittäen. Runouden, kirjoittajakoulutuksen ja kirjailijavierailujen ohella ohjelmistossa on muun muassa musiikkia ja performanssitaidetta.

Muusajuhlat levittäytyy Oulun seudun kirjastoihin ja kuppiloihin, mutta tänä vuonna tapahtumapaikkana on myös perisuomalainen sauna. Tuiran uimarannalla Kesän Sauna isännöi Sekavuoroa torstaina 14. elokuuta. Siellä esiintyvät mm. sarjakuvataiteilijat Ville Ranta ja Jyrki A. Mäki sekä Jürgen Rooste, yksi Viron kuuluisimmista runoilijoista.

Kansainvälisiä kulttuuri- ja kirjallisuusvaikutteita Muusajuhlille tuovat myös saksalaiset kirjailijat Jan Bürger ja Karl-Heinz Ott, jotka esiintyvät Limingan kirjastossa ja muusaklubeilla. Lisäksi mukana on seireenimäisiä ja tenhovoimaisia esiintyjiä eri puolelta Suomea.

Festivaalia koordinoi Huutomerkki ry, ja koko ohjelma löytyy netistä osoitteesta www.huutomerkki.fi.


Lisää ajankohtaista

chevron-down