Uutiset

Musiikkivideolauantai huipentuu Pumpeligaalaan

Festivaalilauantai huipentuu perinteiseen tapaan Pumpeligaalaan, jossa palkitaan ansioituneimpia kotimaisia musiikkivideoiden tekijöitä. Gaalan ohjaa taiteilija Katja Iljana ja se järjestetään tänä vuonna RioLivessä. Tapahtuman liput ovat myynnissä Valveen lippumyymälässä. Lippuja on vielä tarjolla runsaasti, mutta tilaa on rajatusti, joten lippuluukulle tai Ticketmasterin sivuille kannattaa suunnata oiti.

Ennen illan mysteerin verhoamaa gaalaa festivaalikansalle on tarjolla runsaasti laadukasta elokuva- ja musiikkivideosisältöä. Lisäksi vuoden 2023 kotimaisen musiikkivideokilpailun näytökset pyörivät Mallassaunalla ja Valveella viimeistä päivää ennen kilpailun ratkeamista.

Tänä vuonna Retrospektiivin kuratoi Taito Kawata, joka on muun muassa ohjannut kaikkien aikojen ensimmäisen suomalaisen Netflix-sarjan, Dance Brothersin, joka julkaistiin Netflixissä keväällä 2023. Festivaaleilla Kawata esittelee töitään vuosien varrelta sekä avaa työprosessiaan. Menneisyyteen kurkataan myös nostalgiaa huokuvassa Antti Leimin kuratoimassa Generation M(TV) -musiikkivideonäytöksessä, jossa käsitellään musiikkitelevisiosukupolven kollektiivisia lapsuudentraumoja. 

Lauantain ohjelmistossa on kaksin kappalein Master Class -tapahtumia, joita vetävät alansa ansioituneet ammattilaiset. Yksi mestariluokan vetäjistä on Aidan Zamiri, joka on saapunut Ouluun Glasgowista. Urallaan hän on tehnyt lukuisia musiikkivideoita eri artisteille, kuten Yung Leanille ja FKA Twigsille. Toinen mestariluokan vetäjä Peder Pedersen on tanskalainen ohjaaja, joka on tunnettu suuren budjetin mainoksistaan, animaatioistaan sekä mm. Aqualle ohjaamistaan musiikkivideoistaan. Illemmalla nähdään Greta Gerwigin ohjaama Barbie-elokuva Valveen Studiossa klo 19! Tätä näytöstä edeltää Benjamin Mullinkossonindokumenttielokuva TheLast Year Of Darkness, joka tekee näkyväksi henkilökohtaisia tarinoita Chengdun ug-skenestä.

Jatkoklubia lauantain lopuksi rytmittää pöhköpopin sanansaattaja Teini-Pää, virolainen pitkän linjan muusikko ja taiteilija Andres Lõo sekä Solsticefestivaalien taiteellinen johtaja Joni DJ. Viime hetken lisäyksenä klubiohjelmaan liittyvät paikallinen deejii Tenko sekä pohjoinen house-duo Winter Games. Immersiiviset visuaalit 45 Specialiin loihtii VJ Jani Pitkänen!

OMVF-Puistojamit pidetään Madetojan puistossa klo 13-17. Luvassa on katukirppis, livemaalausta, puisto open decks sekä Niittymatin ambient-live! 

Kulttuuritalo Valveen Valvegalleriassa on myös koko festivaalin ajan nähtävillä Käännekohta -taidenäyttely, jossa tutkaillaan kriisejä, työelämää ja uusia polkuja sekä kurotellaan tulevaisuuteen. Nykytaidenäyttely pureutuu identiteettiin, itseksi kasvamiseen ja queer-teemoihin. Näyttelyn runsaslukuiset teokset ovat monialaisia.


Lisää ajankohtaista

chevron-down