oulun musiikkivideofestivaalit
Uutiset

Musiikkivideokilpailuun ilmoittautuminen auki 7. kesäkuuta asti

Ilmoittautuminen Oulun Musiikkivideofestivaalien 31. kotimaiseen kilpailuun on avattu ja musiikkivideoiden viimeinen jättöpäivä on perjantaina 7. kesäkuuta. Kilpailun ilmoittautuminen ja lisätiedot https://www2.omvf.net/fi/kotimainen-kilpailu/ilmoittautuminen.

Kilpailuun voivat osallistua suomalaisten ohjaajien musiikkivideot, joita ei ole aiemmin esitetty festivaaleilla. Tekijöiden on myös mahdollista osallistua ulkomaisille artisteille tekemillään videoilla. Kilpailuun lähetetyt videot jaetaan esiraadituksessa kilpailunäytöksiin ja katselmusnäytöksiin. Kilpailunäytökset jaetaan temaattisiin kokonaisuuksiin ja kaikki videot esitetään festivaaleilla ilmaiseksi. Kaikki kilpailuun lähetetyt videot osallistuvat yleisöäänestykseen ja ne arkistoidaan OMVF:in hallinnoimaan maailman suurimpaan suomalaisen musiikkivideon arkistoon, joka sisältää tällä hetkellä 6972 teosta vuosilta 1994–2023. 

Voittajat palkitaan festivaalin palkintojuhlassa Pumpeligaalassa lauantaina 24. elokuuta. Palkitut videot valitsee riippumaton tuomaristo. Tuomaristooon kuuluvat tänä vuonna skotlantilainen ohjaaja ja VFX-artisti Felix Geen, ruotsalainen ohjaaja Matt Broadley sekä journalisti Eleanoora Riihinen.

Kotimaisen kilpailun videoiden ohjaajat kisaavat paitsi ikuisesta kunniasta, myös pääpalkinnosta Kultapumpelista, jonka voittaja saa Kinos Rentalsin lahjoittaman 2000 euron pääpalkinnon. Nuori lupaava ohjaaja palkitaan Teinipumpelilla ja Toastin tarjoamalla palkinnolla, ansiokkain jälkityö taas Fimekon tarjoamalla lahjakortilla. Paras kuvaus palkitaan Linssipumpelilla ja Valofirman sekä Kamerafirman sponsoroimalla kalustovuokrauspalkinnolla. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Real Dealin lahjakortilla. Pumpelipatsaat ovat tänä vuonna Eetu Kevarinmäen kädenjälkeä, joka on myös loihtinut tämän vuoden graafisen ilmeen. 

Lisäksi tuomaristo palkitsee neljä ansioitunutta ohjaajaa kunniamaininnoin ja Musiikin edistämissäätiö MES jakaa 1500 euron arvoisen Musiikkivideon edistämispalkinnon henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaista musiikkivideota. 


Lisää ajankohtaista

chevron-down