Uutiset

Musavideofestarit starttaa tänään!

Oulun Musiikkivideofestivaalit käynnistyy keskiviikkona 24. elokuuta. Kyseessä on 18. kerta, kun kotimaiset musiikkivideot kilpailevat Oulussa Kultapumpelista, Teinipumpelista ja Kansanpumpelista.

Kilpailuun lähetettiin 208 videota, joista esiraati valitsi parhaat luomukset yhdeksään kilpailunäytökseen. Katselmusnäytöksissä näytetään loput videot, jotka kilpailevat muiden videoiden tapaan Kansanpumpelista. Keskiviikkona ohjelmassa ovat kilpailunäytökset 5-9 ja katselmusnäytökset 1-8.

Kotimaisen musiikkivideokilpailun lisäksi festivaaleilla näytetään laaja kirjo musiikkivideoita kahdeksassa erikoisnäytöksessä, Anssi Kasitonnin lyhytelokuvia ja kansainvälisen musiikkielokuvakilpailun Musixinen vuoden 2011 voittajaelokuva Beats of Freedom.

Erikoisnäytökset pyörähtävät käyntiin keskiviikkona Danny show'n ja elektronisen musiikin merkeissä. Danny retrospektiivi esittää arkistopätkiä värikkään artistin uran alkuvuosilta. Luvassa on Dannyn hittien lisäksi harvinaisuuksia eri show-kokonaisuuksista.

Värikkäitä elektronisia -näytöksessä valkokankaalle heijastetaan kaksitoista ennakkoluulotonta videota, joista ei hassuttelua eikä kekseliästä kikkailua puutu. Molemmat näytökset ovat Valvesalissa Kulttuuritalo Valveella.

Festivaalien avauspäivä huipentuu helsinkiläisen hiphop- ja soul-artisti Super Jannen tähdittämään Full Clip loves Silakka -klubiin (45 Special). Säveltäjänä ja tuottajana tunnettu muusikko on julkaissut kaksi pitkäsoittoa ja vieraillut muun muassa Kemmurun, Loost Koosin ja Nopsajalan levyillä. Luvassa on lisäksi klassisia räpvideoita, joita näytetään 45 Specialin keskikerroksessa klo 22 alkaen. Klubilla on mukana myös Full Clip DJ's.

Lisäksi Ilmakitaransoiton MM-kisat pyörähtävät käyntiin keskiviikkona Airientation 2011 -ilmakitaraseminaarilla. Ravintola Rauhalassa klo 12-16 pidettävässä seminaarissa keskustelemassa ovat muun muassa vuosien 2009 ja 2010 maailmanmestari Sylvain "Günther Love" Quimene sekä vuoden 2008 maailmanmestari Craig "Hot Lixx Hulahan" Billmeier.

www.omvf.net
www.airguitarworldchampionships.com
www.superjanne.fi

TAPAHTUMAPAIKAT:
Kulttuuritalo Valve, Torinranta, Oulun kaupunginteatteri sekä ravintolat 45 Special, Never Grow Old, Tervasoihtu, Rauhala ja hotelli-ravintola Lasaretti.

LIPUT:
Kotimaisen kilpailun ja katselmuksen näytökset ovat ilmaisia. Muiden videonäytösten liput maksavat 3-4 euroa. Näytösliput ja Pumpeligaalan liput myy Kulttuuritalo Valveen lippumyymälä (Hallituskatu 7).

FESTIVAALIOHJELMA:
http://www.omvf.net/fi/ohjelmisto

Festivaalin mediapankki, josta löytyy painokelposia kuvia:
http://www.omvf.net/en/press/gallery

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Minna Koivunen
Lehdistökoordinaattori

Oulun Musiikkivideofestivaalit
Kulttuuritalo Valve PL 42
90015 Oulun Kaupunki

puh. +358 505302824
minna@omvf.net
www.omvf.net

Lisää ajankohtaista

chevron-down