|
Uutiset

Mika Rännäli ottaa Oulunsalo Soi -festivaalin ohjat 2022

Oulunsalo Soi -festivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Mika Rännäli. Rännäli ottaa kamarimusiikkifestivaalin ohjat Kreeta-Maria Kentalalta tämän vuoden festivaalin jälkeen.

Rännäli on paljasjalkainen oululainen, joka on tehnyt kansainvälistä uraa New Yorkissa yli 20 vuotta. Huippupianisti ja säveltäjä muutti syksyllä perheineen Ouluun kuin tilauksesta Oulunsalo Soi -festivaalin kannalta. Rännäli kiinnostui painamaan oman kädenjälkensä vuodesta 1998 asti Oulun seudulla järjestetyn festivaalin historiaan.

”Olen äärimmäisen otettu pestistä! Tavoitteenani on Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaaleilla jatkaa tinkimätöntä ja korkeatasoista taiteellista linjaa, vaalia intiimiä kamarimusiikillista henkeä sekä kasvattaa budjettia ja laajentaa rahoituspohjaa, mikä mahdollistaisi vuosittain yhden ’isomman täkyn’ kutsumisen juhlille", kertoo Rännäli.

Rännälistä tulee Oulunsalo Soin viides taiteellinen johtaja. Kentalan kanssa sovittiin alunperinkin kolmesta vuodesta, hänen valtion taiteilija-apurahakautensa päättyy vuoden lopussa ja aikaa opettajaksi paluun jälkeen ei olisi niin paljon festivaalille.

”Kreeta-Maria Kentala on suunnitellut meille kolme mahtavaa festivaalia, joista yksi on vielä edessä tulevana kesänä. Kentala on elvyttänyt festivaalin iltamaperinnettä ja luonut uudenlaisen konseptin, festivaalilauantain Kamarimusiikkisafarin”, festivaalia tuottavan Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen sanoo.

Rännäli esiintyy jo tulevan kesän festivaalilla. Oulunsalo Soi 12.–15.8.2021 ohjelmisto julkaistaan kevään aikana. Liput tulevat myyntiin huhti-toukokuussa.


Lisää ajankohtaista

chevron-down