Uutiset

Meta4:in viimeisellä festivaalilla täyttyivät salit ja odotukset

Keskiviikkona Hailuodon tangoiltamiin huipentunut Oulunsalo Soi päätti oivallisesti festivaalia neljä vuotta johtaneen Meta4:in kauden. Pianisti Jarkko Riihimäen Oulunsalo Soita varten kokoama Tango Ensemble soitti Hailuodon yössä virtuoosimaisia sovituksia aina Ástor Piazzollan argentiinalaistangoista kaihoisimpiin suomalaisklassikoihin, solistinaan Essi Wuorela.

 

Kansainvälisesti menestyneen jousikvartetin taiteilijaystäviä kotimaasta ja ulkomailta kuultiin kautta festivaalin erilaisissa kokoonpanoissa. Yleisön hurmasi niin englantilainen klarinettimestari Matthew Hunt eläytyvällä soitollaan kuin latvialaispianisti Ieva Jokubaviciute syvällisillä tulkinnoillaan. Tyylilleen uskollisena Meta4 ystävineen oli löytänyt ohjelmistoonsa kamariklassikoiden ohella harvemmin kuultuja eurooppalaissäveltäjien helmiä, mutta myös vasta ensi kertaa Pohjois-Pohjanmaalla esitettyjä nykysävellyksiä Kalevi Ahosta Nico Muhlyyn. Kohokohtana festivaalilla koettiin myös Jouni Kaipaisen kantaesitys Sonaatti kahdelle viululle, joka oli omistettu esittäjälleen Duo Tiksolalle eli viulistipariskunta  Minna Pensolalle ja Antti Tikkaselle.

 

Festivaalin yhdeksästä konsertista kolme oli loppuunmyytyjä: pianisti Iiro Rantalan konsertit Oulunsalossa ja Hailuodossa myytiin loppuun. Samoin myytiin loppuun ensimmäistä kertaa esityspaikkana testattu viehättävä Sympaalin asema Oulunsalossa, jossa järjestettiin alttoviulisti Atte Kilpeläisen kokoama Keep In Touch -konsertti. Saleissa oli yhteensä yli 1300 paikkaa ja vain harvoihin tilaisuuksiin jäi tyhjiä penkkirivejä. Myös Avajaiset Oulun kaupungintalolla, Lyseolla järjestetty Tiksola Co:n debyyttikonsertti sekä Hailuodon kirkkokonsertti keräsivät kukin lähes 200 kävijää. Oulunsalo Soi tunnetaan nimenomaan idyllisistä konserttipaikoistaan ja levittäytymisestä yli kuntarajojen. Tänä vuonna kamarimusiikista nautittiin Oulunsalon ja Hailuodon lisäksi Oulussa ja Muhoksella.

 

Oulunsalo Soi – Oulun seudun XIV musiikkijuhlien järjestelyistä vastaa Oulunsalon kulttuuri-instituutti. Oulunsalo Soi on Finlands Festivalsin jäsen ja osa Oulun Juhlaviikot -tapahtumaverkostoa. Vuonna 2012 Oulunsalo Soi järjestetään jälleen elokuun alkupuolella. Silloin taiteellisen johtajana aloittaa kiiminkiläislähtöinen mezzosopraano Virpi Räisänen.


Lisää ajankohtaista

chevron-down