Uutiset

Maailmanmestaruus ratkeaa perjantaina

19. Ilmakitaransoiton MM-kisat viihdyttää yleisöä Oulussa ensi viikolla. Nelipäiväinen festivaali huipentuu perjantaina MM-finaaliin Rotuaarin aukiolle. Finaali on pääsymaksuton ja ikärajaton tapahtuma.

MM-finaalissa esiintyy kansainvälisten ilmakitaristien lisäksi mieskuuro Huutajat, popduo Ukkosmaine sekä paikallinen tanssiryhmä. Tapahtuman juontaa amerikkalainen koomikko ja ilmakitaraguru Dan ”Björn Türoque” Crane. Esiintyjäkaartia täydentää myös kaksi entistä MM-voittajaa, Justin ”Nordic Thunder” Howard (US) ja Aline ”The Devil’s Niece” Westphal (DE). Tapahtumaa voi seurata suorana netissä livelähetyksen kautta.

Kuten viimevuotisessa yleisöpalautteessakin todettiin, on parituntinen MM-finaali väliaikanumeroineen yllättävän viihdyttävä. Tapahtuman ytimessä on mestaruustaisto, jossa ilmakitaristit kisaavat taiteenlajin paremmuudesta kahden kierroksen voimin. Livemusiikkia väliaikaohjelmistoon tarjoilee rakkauspop-kaksikko Ukkosmaine. Toisella väliajalla nähdään mieskuoro Huutajien ja venäläis-ukrainalaisen ilmakitaristikaksikon esitys ”Oodi maailmanrauhalle”, jossa esiintyjät nousevat kirjaimellisesti korkeuksiin aukiota reunustaville rakennustelineille.

Myös yleisö pääsee kokeilemaan ilmakitaransoittoa maailmanmestarien opastamana. Ennen kisan käynnistymistä kaksi maailmanmestaria, Nordic Thunder ja Markus Vainionpää, pitävät kaikille avoimen opetustuokion ilmakitaransoiton perusteista Rotuaarin lavalla. Ilmakitaratyöpajan tarjoaa Kaleva.

MM-finaali käynnistyy klo 19.40 ilmakitaratyöpajalla. Finaalin avajaisseremonioihin siirrytään klo 20 ja tapahtuma päättyy noin klo 22.30.

Viimeiset finaalipaikat jaetaan Mustien hevosten karsinnassa

Finalistit on valittu kansallisissa osakilpailussa kevään ja kesän aikana. Viimeinen mahdollisuus finaalipaikkaan avautuu Mustien hevosten karsinnassa ensi viikon torstaina ravintola 45 Specialissa. Kilpailuun on ilmoittautunut parikymmentä kilpailijaa aina Japania myöten, ja vain muutama ilmakitaristi saavuttaa halutun pääsyn finaalitaistoon.

Ilmakitaransoiton MM-kisat tarjoaa kisatapahtumien lisäksi lähiseutumatkailua kansainvälisille ilmakitaraturisteille. Oheisohjelmaa on tarjolla keskiviikosta lauantaihin, alkaen Airientation -lämmittelytapahtumasta festivaalin päättävään Air Off -retkeen Iso-Syötteelle. Tapahtuma värittää elokuisen Oulun juhlaviikkojen päättäjäispäiviä yhdessä Oulun Musiikkivideofestivaalien ja Time Tunnelin kanssa.

19. Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestetään Oulussa 27.-30. elokuuta 2014. Tapahtumapaikkoja ovat Rotuaarin aukio, ravintola 45 Special, Tervatoppilan Saunamaailma ja Iso-Syöte. Mustien hevosten karsinta ja MM-finaali ovat pääsymaksuttomia tapahtumia.

www.ilmakitara.fi


Lisää ajankohtaista

chevron-down