Uutiset

Maailman vanhin ilmakitaristi koettaa onneaan

Maailman vanhin kilpaileva ilmakitaran soittaja Bob “Mr. Bob” Wagner taistelee Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaalipaikasta.

Kanadalaisen Wagnerin mukaan ilmakitaran soittamisessa on kyse hauskanpidosta ja siitä, että soittohetki koetaan yhdessä yleisön ja muiden kilpailijoiden kanssa. ”Ilmakitaraa soittaessa voi päästää irti kaikista rajoitteistaan ja nauttia omasta lempikappaleestaan juuri omalla tavallaan.”

Ilmakitara teki unelmista totta

Wagner alkoi soittaa ilmakitaraa ensimmäistä kertaa vasta neljä vuotta sitten kesällä, kun hän täytti 70 vuotta. Hän huomasi sattumalta ilmoituksen, jossa kerrottiin ilmakitaransoittokilpailusta. Kilpailun pääpalkintona oli matka Ouluun kilpailemaan ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta.

”Luulin aluksi sen olevan vitsi. Vastasin ilmoitukseen, jotta näkisin, onko tapahtuma todella aito. Halusin selvittää, mistä siinä kaikessa oikein on kyse.”

Kun tapahtuman aitous varmistui, ei Wagner epäröinyt enää hetkeäkään, vaan alkoi heti suunnitella koreografiaansa. Alusta lähtien hänellä oli selkeä visio siitä, millaiseen musiikkiin hän liikkeensä halusi esittää: hänen visiollaan oli tuttu, tumma ääni.

”13-vuotiaasta saakka olen soittanut luutaani – kyllä, oikeaa luutaa – kaikkiin Elviksen kappaleisiin. Luuta oli kitarani, mikrofonini – jopa tanssipartnerini.”

Pelkkä ajatus siitä, että saisi olla lavalla ja esittää Elviksen kappaleita kuulosti hänelle unelmien täyttymykseltä. ”En ole nyt, enkä ole koskaan halunnut olla, Elvis-imitaattori”, Wagner täsmentää.

”Haaveeni on aina ollut soittaa ja laulaa hänen kanssaan lavalla.” Ilmakitaraa soittaessa hän kuvittelee olevansa Elviksen kitaristi. Tällä tavalla ilmakitaran soittaminen tekee hänen unelmistaan totta.

Elämänmittaisia ystävyyksiä

Ilmakitaran soittaminen on vaikuttanut Wagnerin elämään monilla tavoilla. Siitä on tullut hänen kokoaikainen harrastuksensa, josta hän nauttii täysin rinnoin.

Rakas harrastus mahdollistaa Wagnerille upeiden ihmisten tapaamisen ja kokemusten jakamisen heidän kanssaan yhdessä. ”Kaikista kauneinta tässä on se, että pääsen tutustumaan uusiin, elämänmittaisiin ystäviin”, hän kertoo, ”ja se on avannut minulle täysin uuden sosiaalisen elämän.”

Wagner pitää itsensä fyysisesti hyvässä kunnossa treenaamalla ilmakitaran soittamista monta kertaa viikossa ja käymällä pitkillä kävelyillä. Hän todella nauttii ilmakitaran soiton treenaamisesta, ja erityisesti uusien kappaleiden valitseminen on hänestä hauskaa.

Kovan hien hän saa pintaan rokkaamalla. ”Viisitoista minuuttia päivittäin aktiivista liikkumista musiikin tahtiin pitää kenet tahansa kunnossa”, toteaa Wagner ja kertoo kannustavansa ihmisiä aktiivisesti osallistumaan kisoihin.

Hänen mielestään jokaisen, joka kokee suurta intohimoa lempilaulajaansa tai -lauluaan kohtaan, tulisi selvittää pikimmiten, missä ja milloin seuraavat ilmakitaransoittokisat järjestetään.

Oulu lähellä sydäntä

Wagner kävi ensimmäistä kertaa Oulussa kaksi vuotta sitten, ja Oulu vei häneltä heti jalat alta. ”Mahtavasta kaupungistanne löytyy kaikkea, mitä ikinä matkakohteelta voi toivoa. Rakastan Oulua enkä malta odottaa, että pääsen sinne taas.”

Wagnerin mukaan Oulu on juuri sellainen paikka, jossa hän haluaisi viettää mahdollisimman paljon aikaa. Tänä vuonna hän pääsee viettämään 75-vuotissyntymäpäiväänsä Ilmakitaransoiton MM-kisojen lavalla Oulussa 23. elokuuta, kun hän osallistuu Mustien Hevosten karsintaan.

Wagner haluaa välittää terveiset kaikille oululaisille:
Hello Oulu! I can’t wait till the 19th' of August, as that is my arrival date to Oulu. I love your City and the amazing, warm, welcoming people that made my stay an event never to forget. OULU...YOU ROCK!! See you soon.


Lisää ajankohtaista

chevron-down