Uutiset

Luvassa jälleen ekstrahieno viikko

Oulun juhlaviikoilla on tällä viikolla reilusti Ekstraa. Viikon aikana Ekstrat-tapahtumasarjassa on luvassa kuorolaulua, nykysirkusta sekä ympäristötaidetta. Kirsikkana kakun päällä on vielä sanataidetta ja loistavaa suomalaista musiikkia.

 

Nuotin vieressä on tilaa -tapahtuma kokoaa Oulun seudun kuoroja suureen yhteiskonserttiin Rotuaarin lavalle lauantaina klo 14. Päivän aikana kuorot esiintyvät pienempinä kokoonpanoina keskustan ravintoloissa ja kahviloissa. Katso aikataulu.

 

Tapahtuma on loistava mahdollisuus tutustua Oulun seudun rikkaaseen kuorokulttuuriin ja läänintaiteilija Mihkel Koldits toivookin tapahtumasta uutta perinnettä. ”Ideana on, että kuorot menevät yleisön luo. Kyseessä ei ole edes matalan kynnyksen tapahtuma, sillä kuoro tulee kirjaimellisesti istumaan viereiseen penkkiin”, Koldits summaa.

 

Uutta on myös nykysirkusesitysten sarja Flow-sirkus. Sarja käynnistyy keskiviikkona Cie Nuuan Lento -teoksella, joka kutsuu yleisön juhlistamaan lentämisen ihmettä. Teoksen luomassa erikoisessa maailmassa heliumpallot tuntuvat heräävän eloon, kun kaksi jonglööriä käy dialogia niin toistensa kuin esineidensä kanssa.

 

Perjantaina vietetään Suurta Avajaispäivää, jolloin Hupisaarten kaupunginpuistossa aukeaa kaksi ympäristötaidetapahtumaa. TÄÄLLÄ!-ympäristötaidenäyttely pohtii omistamisen ja identiteetin teemoja Hupisaarten kauniissa maisemissa. Taidelinjat-tapahtuma puolestaan antaa bussipysäkeille uuden ilmeen. Onnikkaa odotellessa voi nauttia esimerkiksi runoudesta, hiljaisista kanssaodottajista tai poikkitaiteellisista videoteoksista. Katso lisätietoja avajaisista.

 

Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat tuo runous- ja kirjallisuustapahtumia Oulun seudun kuppiloihin ja kirjastoihin. Festivaalin aikana saattaa löytää itsensä vaikkapa sananmuunnosseminaarista tai henkisten lajien mestaruuskisoista. Kymmenvuotisjuhliaan viettävillä Muusajuhlilla on luvassa kiinnostavaa ohjelmistoa keskiviikosta sunnuntaihin.

 

Kolmatta kertaa järjestettävä Koiteli Elää -akustisen musiikin festivaali myytiin loppuun jo ennakkoon aikaisempien vuosien tapaan. Koitelin koskien pauhussa konsertoivat muun muassa Maarit Hurmerinta, Pauli Hanhiniemi Duo sekä Samae Koskinen, joka esiintyy myös sunnuntain Makrokonsertissa. Piknikille Samaen kanssa voi päästä osallistumalla kilpailuun, katso lisätietoja.


Lisää ajankohtaista

chevron-down