Uutiset

Loikkaus kansainväliseen kisatunnelmaan

Juttusarjassamme pääset tutustumaan niihin henkilöihin, jotka mahdollistavat sinullekin elämysten elokuun. Viime viikolla haastattelimme Mymmeliä, joka puolestaan haastoi seuraavaksi piinapenkkiin Hanna Ikosen.

1. Kuka olet?
Olen Hanna Ikonen, Ilmakitaransoiton MM-kisojen tuottaja.

2. Hilpein lempinimesi?
Minua on sanottu Hannuksi. Serkkumies sen joskus kehitti, ja se oli hänen mielestään jotenkin hirveän vitsikästä – siis hänen mielestään.

3. Mitä teet Oulun juhlaviikoilla?
Kun pyörittää käytännössä yhden naisen toimistoa, ihan kaikki tapahtumatuotannon tehtävät sekä Airnest Productions Oy:n ja sen toiminnan kehittämiseen liittyvät tehtävät kuuluvat minulle. Työhöni kuuluu kaikenlaisia lisenssiin liittyviä asioita, sillä meillä on rekisteröity tavaramerkki. Pyrin myös laajentamaan kisaverkostoa ja pitämään sen hyvänä.

4. Miten olet päätynyt tehtävääsi?
Kaikki alkoi siitä, kun olin Oulaisten kaupungin kulttuurihankkeessa töissä. Hanke oli jo ihan loppuvaiheessa,  kun bongasin avoimen tuottajan paikan. Oulun juhlaviikkojen silloinen toiminnanjohtaja ja muuta juhlaviikkojen porukkaa oli käymässä yhdessä tilaisuudessa, jonka järjestin Oulaisissa. Aloimme puhumaan tästä aiheesta, ja kun sanoin harkitsevani hakemista, minulle sanottiin, että ehdottomasti kannattaa. Käytännössä edellisenä iltana kun työt loppuivat, seuraavana päivänä jo aloitin tässä. Se oli sellainen loikkaus.

5. Minkä parissa työskentelet juuri nyt?
Tällä hetkellä suunnitellaan finaaliviikon Airientation-päivää ja sen sisältöä. Tapahtumatuotannon tehtäviä on monenlaisia käynnissä.

6. Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Minusta tuntuu, että tässä työssä ei ole tavallaan mitään tyypillistä, sillä päivät ja tilanteet vaihtelevat jatkuvasti. Käytännössä töihin tultua avaan tietokoneen, sähköpostin ja Facebookin, ja lähden purkamaan tehtäviä kiireellisyysjärjestyksessä. Monet kansainvälisen kisaverkoston jäsenistä tykkäävät viestitellä Facebookin kautta.

7. Jatka lausetta: Parasta työssäni on…
Kansainvälisyys ehdottomasti. Se on isoin aspekti, minkä takia myös hain tätä paikkaa. Saman päivän aikana saatan olla yhteydessä ihmisiin Taiwanista, Intiasta, Portugalista, Argentiinasta… siis aivan laidasta laitaan eri puolilta maailmaa. Se on ihan ehdottomasti paras juttu.

8. Mitä odotat omalta tapahtumaltasi tänä kesänä?
Toiveissa olisi ainakin parempi sää kuin viime vuonna, sillä se oli sateinen ja järkyttävän kylmä. Muuten odotan jatkoa sille mahtavalle fiilikselle, joka sen tapahtuman aikana oli. Tunnelma paikan päällä yllätti vielä siitä, mitä olin katsonut median välityksellä. Nyt kun meille tulee Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi oheen, niin tietysti se on mielenkiintoinen lisä. Jännittävää nähdä, millainen vastaanotto sille tulee. Tapahtumaa demotaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Jännittävää nähdä, miten yleisö kokee tapahtuman.

9. Jos olisit eläin, mikä olisit ja miksi?
Sanotaanko, että olisin kapybara. Sitä sanotaan myös vesisiaksi. Se on aivan symppis, ja minun mielestäni siitä huokuu, että elämä on tosi jees. Se ei myöskään ole aivan tavis – niitä ei löydy joka paikasta.

10. Kenet haastat seuraavaksi haastatteluun?
Juhani Oivon, Oulun musiikkivideofestivaalien vastaavan tuottajan.


Lisää ajankohtaista

chevron-down