Uutiset

Lapset klassisen musiikin tutkimusretkelle

Heinäkuun viimeisellä viikolla alkavan 21. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin ohjelmistossa on tarjolla ohjelmaa myös lapsille ja lapsiperheille konsertin ja taidetyöpajojen muodossa.

Lauantaina 28. heinäkuuta Oulunsalo-talolla esiintyy nokkahuilukvartetti Bravade, jonka Tero & Erno Show pitää otteessaan perheen pienimpien lisäksi myös varttuneemmat musiikin ystävät. Hulvattomassa esityksessä vannoutuneet rock-nokkahuilistit Tero ja Erno saavat vieraikseen klassisen musiikin erikoisasiantuntijat, nokkahuilumaistereiksi tituleeratut Duo KlaSarit. Konsertissa kuullaan hieman erilaisia versioita esimerkiksi Bachin, Michael Jacksonin, Sibeliuksen ja Robinin kappaleista. Vauhdikkaassa show’ssa musiikin raja-aidat kaatuvat ja jäljelle jää soittamisen ja musiikin kokemisen riemu lajiin ja tyyliin katsomatta.

Konserttia ennen järjestetään taidetyöpajoja, joissa lapset vanhempineen pääsevät tutustumaan klassiseen musiikkiin eri taiteenlajien kautta mm. maalaamalla, tanssimalla, tarinoimalla ja tutustumalla eri soittimiin. Osallistujat pääsevät tunnin aikana tutustumaan kahteen eri pajaan. Työpajojen suositusalaikäraja on kolme vuotta. Työpajalippuja on rajallinen määrä, joten lippujen ostamista ennakkoon suositellaan. Konserttia on mukana tukemassa Alfred Kordelinin säätiö.


Lisää ajankohtaista

chevron-down