Uutiset

Kulttuurisisällöt vievät uusiin paikkoihin

Juttusarjassamme pääset tutustumaan niihin henkilöihin, jotka mahdollistavat sinullekin elämysten elokuun. Viime viikolla haastattelimme Juhania, joka puolestaan haastoi viimeisenä piinapenkkiin festivaaliverkoston toiminnan takana olevan Pian.

1. Kuka olet?
Pia Alatorvinen, Oulun juhlaviikkojen toiminnanjohtaja.

2. Hilpein lempinimesi?
Olin au pairina Saksassa lukion jälkeen, ja sain perheen äidiltä lempinimen. Saksaksi se kuulostaa hellittelynimeltä, mutta suomeksi vähän erikoiselta. Hän kutsui siis minua nimellä Pilusch.

3. Mitä teet Oulun juhlaviikoilla?
Olen toiminnanjohtaja, eli teen Oulun juhlaviikkojen verkoston yhteistä markkinointia ja viestintää. Kesäaikana työhöni kuuluu enemmän tapahtumien ja festivaalien markkinointiviestintää. Sesongin ulkopuolella edistän juhlaviikkojen verkoston ja tapahtumakentän kehittämistä esimerkiksi hankkeiden kautta.

4. Miten olet päätynyt tehtävääsi?
Tulin tänne reilu vuosi sitten, kun silloinen toiminnanjohtaja jäi perhevapaalle. Päädyin tehtävääni monien mutkien kautta erilaisista viestinnän tehtävistä.

5. Minkä parissa työskentelet juuri nyt?
Avajaisten parissa – pitää esimerkiksi hakea heliumia ilmapalloihin. Aamulla etsin tanssimattoa, ei löytynyt. Teen parhaillaan tapahtumamarkkinointia somessa, printissä ja katukuvassa.

6. Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tulen toimistolle joskus 8–9 välillä. Sitten yritetään löytää joku paikka jossa istua, koska meillä on niin paljon kesätyöläisiä täällä. Katson heidän kanssaan asioita läpi, ja päivän aikana kirjoitetaan juttuja, painetaan lehteä, päivitetään somea ja pommitetaan mediaa. Talvella tyypillinen päivä sisältää enemmän suunnittelutyötä ja ihmisten tapaamista.

7. Jatka lausetta: Parasta työssäni on…
Kulttuurisisällöt. Yleensä viestintä, markkinointi ja verkostojen kehittäminen ovat oikeastaan alalla kuin alalla vähän samantyyppistä, mutta nämä meidän tapahtumat ja kulttuurisisällöt ovat aivan älyttömän mielenkiintoisia. Olen päässyt paikkoihin, joihin en edes olisi hoksannut lähteä, ellen olisi tässä työssä.

8. Mitä odotat omalta tapahtumaltasi tänä kesänä?
Odotan, että vielä useammat ihmiset löytäisivät meidän tapahtumat. Varsinkin, kun suurin osa esityksistä on pääsymaksuttomia. Nyt kun haemme Ekokompassi-sertifikaattia, nähdään, miten se on muuttanut festivaalejamme ympäristöystävällisemmäksi. Tietenkin odotan myös, että saataisiin elokuun lopussa se sertifikaatti.

9. Jos olisit eläin, mikä olisit ja miksi?
Haluaisin ehkä olla kissa, koska saisin nukkua paljon ja tehdä mitä huvittaa. Sitten vielä olisin sellainen notkea ja elegantti.


Lisää ajankohtaista

chevron-down