Uutiset

Kultapumpeli Kalevi Suopursulle Räjäyttäjille ohjaamastaan videosta

26. Oulun Musiikkivideofestivaalit huipentuivat lauantai-iltana Hotelli Lasaretissa pidettyyn Pumpeligaalaan, jossa palkittiin vuoden parhaat kotimaiset musiikkivideot ja niiden tekijät. Tämän vuoden pumpelipalkinnot ovat taiteilija Ninni Luhtasaaren käsialaa.

Kotimaisen musiikkivideokilpailun pääpalkinnon Kultapumpelin voitti Kalevi Suopursu Räjäyttäjille ohjaamastaan Samassa veneessä -videosta. Kultapumpelin ohjaaja sai pumpelipatsaan lisäksi 45 Specialin ja Zivagon lahjoittaman 2500 euron pääpalkinnon. Lupaavan uuden tekijän palkinnon, Teinipumpelin voitti Juha Mattila GMMT:n Netiketti -videosta. Juha Mattila palkittiin Teinipumpelilla ja Toast Postin värimäärittelyajalla.

Linssipumpelin ja Valofirman ja Kamerafirman tuotepalkinnon parhaasta kuvauksesta voitti Hannu Pyyhtiä Jesse Markinin Jericho -videolla. Parhaasta jälkityöstä Postpumpelin ja Genelecin tuotepalkinnon sai Liisa Vääriskoski Chisun Artisti/Narsisti -videosta. Lisäksi kunniamaininnoin palkittiin Miikka Lommi, Juha Ilmari Laine, Viivi Huuska ja Reni Ylitalo.

Kansanpumpelin voiton vei Nuutti Pura OG Ulla-Maijalle ohjaamallaan Myrkytyskeskut -videolla. Kansanpumpelista kisasivat kaikki kilpailuun lähetetyt 323 videota. Lisäksi Musiikin edistämissäätiö MES jakoi 2000 euron arvoisen Musiikkivideon edistämispalkinnon Viivi Huuskalle, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaista musiikkivideota.

Kansainväliseen ja arvovaltaiseen tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna käsikirjoittaja Anna Brotkin, virolainen ohjaaja Anna-Lisa Himma sekä sarjakuvataiteilija Ville Pirinen.

Tuomariston perustelut:

KULTAPUMPELI / Räjäyttäjät - Samassa veneessä ohjaaja: Kalevi Suopursu
Ohjaaja on vanginnut hienosti muusikoiden ominaispiirteet ja bändin maailman. Videolla on selkeä oma luonne ja sielu. Teoksessa on huumoria, jota rahalla ei voi ostaa.

LINSSIPUMPELI / Jesse Markin - Jericho, kuvaaja:  Hannu Pyyhtiä
Kuvassa on kaunista tekstuuria ja video hengittää. Kuvaaja on löytänyt kiinnostavia kompositioita ja kuvakulmia.

POSTPUMPELI / Chisu - Artisti/Narsisti, ohjaaja, editointi, VFX: Liisa Vääriskoski / Munalissu
Video on täynnä katsottavaa ja maailma on runsaudessaan ehyt. Imee katsojan tähän humoristiseen ja värikkääseen maailmaan.

TEINIPUMPELI / GMMT feat. Muumiponi - Netiketti ohjaaja: Juha Mattila
Yhtenäinen teos, joka viihdyttää ja naurattaa. Videon kaikki osa-alueet tukevat toisiaan, eikä idea katoa kertaakaan.

KUNNIAMAINITUT:

Alma – When I die ohj. Miikka Lommi
Kaikilta osa-alueiltaan upeasti toteutettu video. Videolle on luotu hienoja hahmoja, jotka jäävät mieleen.

Color Dolor - Running in the Dark ohjaaja: Juha Ilmari Laine
Esteettisesti ihastuttava video, yksinkertaisuutta joka toimii. Artistin karisma on saatu vangittua hienosti videolle.

Vesala - Mul ei oo lapsuuden sankarii ohjaaja:  Viivi Huuska
Äärimmäisen elokuvallinen video, eeppisyyttä ja herkkyyttä. Maailmassa hieno mittakaava. Visuaalisesti tyylikäs alusta loppuun.

Lukki -  Kirosana-Svordom ohjaaja: Reni Ylitalo
Tälle videolle pitäisi olla oma kategoriansa, kuten 666% taidekoulu-outoutta. Video jää mieleen, huumoria ja outoutta.


Lisää ajankohtaista

chevron-down