o m v f logo
Uutiset

Kotimaisten musiikkivideoiden kilpailu alkoi

Ilmoittautuminen Oulun Musiikkivideofestivaalien 29. kotimaiseen kilpailuun on avattu. Musiikkivideoiden viimeinen jättöpäivä on perjantaina 10. kesäkuuta. Kilpailun ilmoittautuminen ja lisätiedot.

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry:n järjestämään kilpailuun voivat osallistua suomalaisten ohjaajien musiikkivideot, joita ei ole aiemmin esitetty festivaaleilla. Tekijöiden on myös mahdollista osallistua ulkomaisille artisteille tekemillään videoilla.

Kipailuun lähetetyt videot jaetaan esiraadituksessa kilpailunäytöksiin ja katselmusnäytöksiin. Kilpailunäytökset jaetaan temaattisiin kokonaisuuksiin ja kaikki videot esitetään festivaaleilla ilmaiseksi. Kaikki kilpailuun lähetetyt videot osallistuvat yleisöäänestykseen ja ne arkistoidaan OMVF:in hallinnoimaan maailman suurimpaan suomalaisen musiikkivideon arkistoon, joka sisältää tällä hetkellä 6292 teosta vuosilta 1994–2021.

Voittajat palkitaan festivaalin palkintojuhlassa Pumpeligaalassa lauantaina 27. elokuuta. Palkitut videot valitsee riippumaton tuomaristo. Tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna kuvaaja ja elokuvantekijä Juuso Laatio, Emma-gaalan vuoden 2021 tuomariston jäsen ja kulttuurituottaja Asta Salomaa sekä tuotanto- ja mainosyhtiö NTRNZ:n vastaava tuottaja Topi Paananen.

Kotimaisen kilpailun videoiden ohjaajat kisaavat paitsi ikuisesta kunniasta, myös pääpalkinnosta Kultapumpelista, jonka voittaja saa Fotonordicin lahjoittaman 2500 euron pääpalkinnon. Nuori lupaava ohjaaja palkitaan Teinipumpelilla ja Toastin tarjoamalla palkinnolla, ansiokkain jälkityö taas Postpumpelilla ja Hifistudion ja Aalto Speakersin tarjoamalla tuotepalkinnolla. Paras kuvaus palkitaan Linssipumpelilla ja Valofirman sekä Kamerafirman sponsoroimalla 2000 euron arvoisella kalustovuokrauspalkinnolla. Kansanpumpelin voittaja saa R-Collectionin tuotelahjakortin. Itse Pumpelipatsaat ovat tänä vuonna kuvataitelija Liisa Tarleena Öhmanin käsialaa.

Lisäksi tuomaristo palkitsee neljä ansioitunutta ohjaajaa kunniamaininnoin ja Musiikin edistämissäätiö MES jakaa 2000 euron arvoisen Musiikkivideon edistämispalkinnon henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaista musiikkivideota.

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 25.–28. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja. Tapahtuman ohjelmisto julkaistaan kesäkuussa.


Lisää ajankohtaista

chevron-down