Uutiset

Kaupunkifestivaali käynnistyy tänään

Kaupunkifestivaali Oulun juhlaviikot alkaa tänään. Kuukauden mittaisen tapahtumakirjon avaavat rytmimusiikkia tarjoileva Elojazz ja kamarimusiikkifestivaali Oulunsalo Soi. Monipuolisen musiikkitarjonnan lisäksi viikonloppuna on luvassa nykyteatteria.

Intiimi nykyteatteriesitys Tornado saa kantaesityksensä lauantaina. Tornadon työryhmä lupaa tarjota kesän unohtumattomimmat kotibileet omakotitalossa Parkkisenkankaalla. Kirjailija Miki Liukkosen käsikirjoittamassa esityksessä pohditaan, kenen on enää mielekästä elää nyky-Oulussa.

Elojazzia tähdittää legendaarinen saksofonisti Joe Lovano, joka esiintyy Rauhalan lauantain konsertissa. Rauhalassa nähdään myös monia kotimaisen jazzin huippunimiä. Elojazzin monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu lisäksi ilmaiskonsertteja ja perinteiset Lasten jatsit. Uutuutena on Jazzpuisto, joka tarjoaa esiintymisareenan paikallisille bändeille sekä tekemistä koko perheelle.

Mezzosopraano Virpi Räisäsen luotsaamassa Oulunsalo Soissa kuullaan jälleen suurten säveltäjien mestariteoksia maailmanluokan artistien tulkitsemina. Konserteista voi nauttia neljän päivän aikana Oulussa ja sen ympäristössä. Festivaalin avajaiskonsertissa Oulun tuomiokirkossa esiintyvät muun muassa Euroopan huippujousikvartetti Quatuor Danel ja hongkongilainen sellotaiteilija Trey Lee.

Oulun juhlaviikot jatkuu aina elokuun viimeiseen päivään saakka. Ohjelmistoon mahtuu esimerkiksi nykysirkusta, makrokonsertteja ja kuorolaulua sekä monia muita hykerryttäviä ja häkellyttäviä hetkiä musiikin, taiteen ja kulttuurin parissa.

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva verkkotoimitus raportoi tapahtumista koko elokuun ajan, ja videot ja kuvat ovat katsottavissa www.oulunjuhlaviikot.fi/verkkotoimitus.


Lisää ajankohtaista

chevron-down