Uutiset

Kansanpumpeli-äänestys on nyt avattu!

Yleisö voi valita suosikkinsa osoitteessa https://omvf.inertica.fi/ ja äänestysaikaa on lauantaihin 28. elokuuta klo 14 asti. Kaikki kilpailuun lähetetyt videot osallistuvat yleisöpalkinnon eli Kansanpumpelin tavoittelemiseen riippumatta siitä onko video katselmuksessa vai kilpasarjassa.

Kotimaisen musiikkivideokilpailun ja kansanäänestyksen voittajat julkistetaan festivaalin huipentavassa Pumpeligaalassa Hotelli Lasaretissa 28. elokuuta.

Palkittavat videot Kansanpumpelia lukuun ottamatta valitsee riippumaton tuomaristo. Vuoden 2021 kilpasarjan arvioivaan tuomaristoon kuuluvat taiteilija Anni Kinnunen, kulttuurin monitoimija Inka Koutaniemi sekä legendaarisen oululaisen skeittiliike Real Dealin omistaja ja musiikkivideodiggari Petri Pyörnilä.

Kotimaisen kilpailun videoiden ohjaajat kisaavat paitsi ikuisesta kunniasta, myös pääpalkinnosta Kultapumpelista, jonka voittaja saa Fotonordicin lahjoittaman 1500 euron pääpalkinnon. Nuori lupaava ohjaaja palkitaan Teinipumpelilla ja Toast Postin värimäärittelyajalla, ansiokkain jälkityö taas Postpumpelilla ja HifiStudion ja Aalto Speakersin tuotepalkinnolla. Paras kuvaus palkitaan Linssipumpelilla ja Valofirman sekä Kamerafirman sponsoroimalla 2000 euron arvoisella kalustovuokrauspalkinnolla. Lisäksi tuomaristo palkitsee neljä ansioitunutta ohjaajaa kunniamaininnoin. Kansanpumpelin voittaja saa myös R-Collectionin uniikin tuotepalkinnon. Itse Pumpelipatsaat ovat tänä vuonna kuvataiteilija, korusuunnittelija ja muusikko Otto Byströmin käsialaa. Lisäksi Musiikin edistämissäätiö MES jakaa 2000 euron arvoisen Musiikkivideon edistämispalkinnon henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaista musiikkivideota.


Lisää ajankohtaista

chevron-down