Taidemuseon kirjaklubi

17.8.2024

Oulun taidemuseon elokuun kirjaklubi pidetään osana Muusajuhlia. Tunnin mittainen kirjaklubi on kaikille avoin keskustelutuokio, jossa keskustellaan lukupiirin tapaan luetusta kirjasta, sen herättämistä ajatuksista ja kysymyksistä. Luettavat kirjat liittyvät tavalla tai toisella meneillään olevaan taidemuseon näyttelyyn, johon tutustutaan kirjaklubin aluksi Oulun taidemuseon oppaan kanssa. Osallistujamäärä on rajallinen (max. 15), joten varaathan paikkasi etukäteen verkkokaupassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Kirjaklubi kokoontuu taidemuseon kahvila Kaaressa, josta voi ostaa makeaa ja suolaista syötävää.

Osallistuminen tapahtumaan taidemuseon sisäänpääsymaksun (10 €/ 7 €) hinnalla. Museokortti, Kaikukortti ja kulttuurisetelit (Epassi, SmartumPay sekä Edenredin Virike-kortti) käyvät myös maksuvälineenä. Maksaminen tapahtuu taidemuseon infotiskillä. Mikäli et halua osallistua näyttelyvierailulle kirjaklubin yhteydessä, voit osallistua maksutta kahvilassa tapahtuvaan ohjelmaan.

Yhteistyössä: Oulun kaupunginkirjasto.

Tutustuttava näyttely: Tomun tieto. Ohjaaja: kirjastonhoitaja Kasperi Elkki.
Kirja: Kate Atkinson: Elämä elämältä(Schildts & Söderströms 2014).

Englannissa vuonna 1910 Sylvie Todd synnyttää kolmatta lastaan. Lääkäri ei pääse paikalle lumimyrskyn vuoksi, ja tyttölapsi syntyy kuolleena. Englannissa vuonna 1910 Sylvie Todd synnyttää kolmatta lastaan. Lääkäri ehtii paikalle juuri ennen lumimyrskyä, ja syntyy tyttö, Ursula. Tarina alkaa.

Ursulan tarina on kiehtovan ja kauhean 1900-luvun tarina. Vuosituhannen alussa Toddin perhe elää onnellista porvarillista elämää tietämättömänä tulevista mullistuksista. "Entä jos?" kuuluu kysymys. Entä jos viisivuotias Ursula ei olisikaan hukkunut? Entä jos Hitlerin salamurha olisi onnistunut? Kate Atkinson on kirjoittanut täyteläisen romaanin, joka alkaa vain alkaakseen uudelleen erilaisena versiona. Kysymys fiktion voimasta ja mahdollisuuksista kasvaakin kysymykseksi ihmiselämän mahdollisuuksista.

Saavutettavuustiedot:

Oulun taidemuseo on osittain esteetön, sukupuolineutraalit asiakas wc:t ja esteetön wc sisääntuloaulassa. Lisätietoja saapumisesta ja esteettömyydestä: https://ouluntaidemuseo.fi/saapuminen-ja-esteettomyys/ (linkki aukeaa uuteen välilehteen).


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

17.8. klo 14.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9, 90130 Oulu

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät / All ages 

Esteettömyys

Esteetön pääsy / Accessible entranceInva-wc / Accessible toilet

Liput

10/7

Sijainti kartalla

chevron-down