Perjantain Muusaklubi

16.8.2024

MONOLOGIESITYS: NYT HUUTAA VELJES VERI

Anna-Kaisa Kettusen esittämä pienoismonologi Nyt huutaa veljes veri perustuu Kunto Ruokolaisen keräämästä haastattelusta löytyvään rva Eeva Eufemia Järvisen (os. Rimpilä, s. 22.12.1891) litteroituun haastatteluun. Esitys kertaa muistoja ristiriitojen ja veljessodan vuosilta, ja lisäksi esityksessä kuullaan Kettusen esitykseen säveltämä Vangin laulu. Anna-Kaisa Kettunen on kaustilaislähtöinen teatteri-ilmaisun ohjaaja, muusikko ja tuottaja, joka työskentelee ja asuu Oulussa.

KELLARIKOLLEKTIIVI: SOLA

Oululaisen Kellarikollektiivin Sonja Kaisanlahti ja Laura Juntunen tuovat lavalle yhteisen runoesityksen. Lyyrisen duon vuoropuhelu peilaa rinnakkaisia maailmoja, läikkyy yli hiipuvista vuodenajoista ja tulvii jos jonkinlaista melankoliaa. Sonja Kaisanlahti on runoilija, muusikko ja lavarunoaktiivi, joka haluaa taiteessaan ymmärtää aikaa ja muistia. Häntä kiehtovat unen ja mielikuvituksen rajapinnat, pohjoinen luonto ja yö. Laura Juntunen on toimittaja, kirjailija ja lavarunoilija, joka tutkii teksteissään vaiennettuja hetkiä, yhteiskuntaa ja sen valta-asetelmia.

BURLESKIA: RATIO

Burleskitaiteilija Director’s Kat esittää burleskinumeron Ratio. Esitys on fyysisen teatterin, 70-luvun ruskean estetiikan, diskon ja runottarien sekopäinen ylistys. Vanha putkiradio manaa viattoman kuuntelijan omakseen saaden hänet muuttamaan hahmoaan sen tusinan kertaa, kunnes Runottaren on aika puuttua peliin ennen kuin seilaaminen radioaalloilla käy liian hurjaksi!

MUSIIKKIA: ZUGE GUERILLA

Helsinkiläisen kansantaiteilija ja herrasmies Zuge Guerillan sielukas taide-elämys sukeltaa suomalaiseen mielenmaisemaan, jonka haikeissa sävelissä tanssii hopeinen kuu satumaisen tangon tahdissa. Spoken word -runouden ja sävelten mikstuurassa kaikuja voi lisäksi kuulla kaikuja Leonard Cohenin, Nick Caven ja Jim Morrisonin musiikista sekä Edgar Allan Poen teksteistä. Muusikko ja rauhanaktivisti Zuge Guerilla on tunnettu mun muassa Waves-yhteisötaidekollektiivin perustajana. ”Ehdottomasti tutustumisen arvoinen.” - Zuge Guerilla

MUSIIKKIA: MAHLS

Mahls on äänitaiteilija ja tuottaja Marja Ahlsvedin sooloprojekti. Mahls on Helsingissä asuva musiikin maagikko, jonka tahdon mukaan elektroninen taipuu ja orgaaninen muuntuu. Vapaata, modernia ja monikerroksellista musiikkia luovan artistin kielen rajoja etsivässä musiikissa innovatiivinen elektroninen popmusiikki kohtaa runomaisen suomenkielisen lyriikan. Tajunnanvirtamaiset tekstit käsittelevät tekijänsä salaisuuksia ja ihmeellisimpiä unia. Mahlsin esitys koostuu massiivisista elektronisista äänimaisemista ja biiteistä, joiden päällä tekstit soljuvat lausuttuina ja laulettuina. Hänen viime vuonna ilmestynyt debyyttialbuminsa kantaa nimeä Muistikuvat Musta (Kuohu Records).

Liput ennakkoon 7 € (billetto.fi) ja ovelta 10 € puoli tuntia ennen tapahtuman alkua.

Klonkassa on anniskeluoikeudet. Ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, eikä tilassa ole esteetöntä wc:tä. Pyydämme tarvittaessa olemaan yhteydessä ennakkoon sähköpostitse (akseliklonk@gmail.com) voidaksemme avustaa tilaan pääsyssä.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

16.8. klo 21.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Pop-up näyttämö Klonkka, Hallituskatu 20, Oulu

Kohderyhmä

K18 / 18 and up 

Liput

10 / 7

Sijainti kartalla

chevron-down