Muusat alttarilla: Sadinmaan rippikoulu

18.8.2024

Kirjailija, entinen pappi ja “pohjoisen poika” Kai Sadinmaa tuo Hailuodon kirkkoon vuorovaikutuksellisen esitys-keskustelutapahtuman, joka luo tilan elämän peruskysymyksille ja palaa ihmisenä olemisen ja elämän juurille. Sadinmaan rippikoulu päivittää kristinuskon tähän päivään, räjäyttää palasiksi oikeaoppisuuteen tukehtuneen kristinusko-linnakkeen sekä vapauttaa hengen kirkollisesta pakkopaidastaan. Ironis-reflektiivinen ja viattomuutta tavoitteleva autofiktio riisuu katsojat aseista, murtaa totunnaisuuksia, synnyttää toivon ja lyö tiskiin ihmiskunta-universumimme lähtölaskentaa syväluotaavan sielunmessun. Sadinmaan rippikoulussa mahdollistetaan oman hengellisyyden hahmottaminen ilman dogmaattisia oppeja. Esityksen teologia on metaforista. Sen retoriikka haastaa, kääntää ja kiertää kieltä uusiksi: Jumala on myös äiti, ystävä ja rakastaja. Noin tunnin mittaisen kestävän esityksen jälkeen seuraa toinen puoliaika eli keskustelu yleisön kanssa, jossa katsojilla on mahdollisuus jakaa ajatuksiaan, kommentoida ja kysyä.

“Sadinmaan rippikoulu on väkevä stand-up -saarna tutuista teemoista (…) Henkilökohtainen ja elämänhistoriallinen esitys ei jätä katsojiaan kylmäksi.” - Jarmo Kokkonen, Vartija

Ennakkoliput (billetto.fi): peruslippu 12 €, eläkeläinen/työtön/opiskelija 8 € ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä: peruslippu 15 €, eläkeläinen/työtön/opiskelija 10 €.

https://www.hailuodonseurakunta.fi/


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

18.8. klo 17.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Hailuodon kirkko, Luovontie 52, Hailuoto

Kohderyhmä

 

Liput

peruslippu 12 €, eläkeläinen/työtön/opiskelija 8 € ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä: peruslippu 15 €, eläkeläinen/työtön/opiskelija 10 €.

Sijainti kartalla

chevron-down