Metsälleni & La Viajera

16.8.2024

Teatteri Saagan tuottama kahden teoksen ilta pysäyttää metsäsuhteen äärelle ja tarjoilee raikkaita espanjalaisia säveliä.

Monologiteos Metsälleni – Kuka minua lohduttaa, kun sinua ei enää ole? sai ensi-iltansa Helsingissä maaliskuussa 2024 ja sen jälkeen teos on kuultu muun muassa osana Lempäälän runomaratonia. Suomalaisten naisrunoilijoiden teksteistä ja suomalaisista kansanlauluista koostettu teos pureutuu eron ja luopumisen voimakkaisiin tunteisiin, joihin haetaan lohtua metsästä. Teoksen on ohjannut Niina Aho ja lavalla nähdään näyttelijälaulaja Lotta Aakko. Runoja on mukana muun muassa L. Onervalta ja Saima Harmajalta.

Metsälleni-teoksen herkistä tunnelmista siirrytään espanjalaisen musiikin pariin, kun Lotta Aakko saa lavalle seurakseen kitaristi Jaakko Rosnellin. Konserttikokonaisuus La Viajera – Kulkija kuljettaa kuulijat matkalle halki Espanjan. Teos pohtii matkustamista, luontosuhdetta, uuteen kulttuuriin tutustumista ja kotiinpaluuta esiintyjien omakohtaisia kokemuksia peilaillen. Konsertissa kuullaan muun muassa Manuel de Fallan ja Enrique Granadosin säveltämää espanjalaista kitara- ja laulumusiikkia sekä improvisoitua äänimaisemaa ja suomeksi lausuttuja runoja.

Liput ennakkoon (ticketmaster.fi): peruslippu 22,50 € + kulut, opiskelija / eläkeläinen / työtön 17,50 € + kulut. Liput ovelta 20 / 15  €.

Vuonna 2019 perustettu Teatteri Saaga on oululainen esittävän taiteen teatteri, joka keskittyy tuottamaan omia uusia kantaesityksiä. Kulkuriteatterin kotipaikka on Oulussa, mutta vierailunäytöksiä järjestetään ympäri Suomea. Uusien esitysten lisäksi Saaga tuottaa teatteritaiteen opetusta sekä erilaisia ohjaus- ja ohjelmapalveluja, koulutuksia ja taidetyöpajoja. Teatterin taiteellisena johtajana toimii ohjaaja ja käsikirjoittaja Niina Aho.

Klonkassa on anniskeluoikeudet. Ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, eikä tilassa ole esteetöntä wc:tä. Pyydämme tarvittaessa olemaan yhteydessä ennakkoon sähköpostitse (akseliklonk@gmail.com) voidaksemme avustaa tilaan pääsyssä.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

16.8. klo 18.30
 - 

Tapahtuman sijainti

Pop-up näyttämö Klonkka. Hallituskatu 20, Oulu

Kohderyhmä

K18 / 18 and up 

Liput

22,50 € + kulut, opiskelija / eläkeläinen / työtön 17,50 € + kulut. Liput ovelta 20 / 15  €

Sijainti kartalla

chevron-down