Lauantain muusaklubi

17.8.2024

MUUSA-KIRJOITUSKILPAILUN VOITTAJAT

Illan aluksi Huutomerkki ry:n puheenjohtaja Aleksi Nikula julkistaa vuoden 2024 valtakunnallisen Muusa-kirjoituskilpailun voittajat, ja kilpailun päätuomari, muusikko Esa Eloranta kertoo perustelunsa valinnoilleen. Kilpailun aiheena oli tänä vuonna ”Tie(llä)”.

RUNOVIERAS: SURJIT GAG

Poliittinen runoilija Surjit Gag joutui pakenemaan kotimaastaan Intiasta vietettyään 45 vuotta Gag-nimisessä kylässä, Punjabin osavaltiossa Pohjois-Intian perukoilla. Nykyään hän asuu Raahessa. Sosiaaliset kysymykset, konservatiivisten perinteiden kumoaminen, tieteellinen ajattelu, uskonnollinen ahdasmielisyys ja humanistinen lähestymistapa ovat Gagi kirjoitusten pääteemoja. Hän kirjoittaa pääasiassa runoutta, mutta myös artikkeleita, tarinoita ja satiiria, jotka nousivat ilmestyesssään Intiassa laajan keskustelun kohteiksi. Gag perheineen kohtasi hallituksen ja uskonnollisten tahojen uhkauksia ja joutui vankilaan ja kidutetuksikin suorasukaisten kirjoitustensa vuoksi. Hän rakastaa silti kotimaataan, ja Intiasta lähteminen on asia, josta hän on kärsinyt eniten kirjallisuusmatkallaan. Haastattelijana Jussi Moilanen.

KIRJAVIERAS: KATARIINA VUORI

My Darling Wreck (BoD) on arkeologinen mocktail ja Oulusta vuonna 2019 löydetyn Hahtiperän hylyn biofiktio. Tuhannen ja yhden männyn, luovuuden, omaelämäkerran, akateemisen kritiikin, mystisen fiktion ja oudon realismin yhdistelmä. Emotionaalinen ja lyyrinen tutkimusmatka akateemisen maailman steriilin horisontin taakse. Tarina vanhasta, nimettömästä hylystä. Runollinen selviytymistarina ja humoristisesti kuvitettu rakkauskirje mätänevälle muusalle - 300 vuotta vanhalle limisauma-alukselle." Haastattelijana Matti A. Kemi.

MUSIIKKIA: SINI

SINI on nykyhetkeäkin tapaileva laulaja-lauluntekijä, jonka pääasiallisena tehtävänä on tartuttaa ihmisiin sekä korva- että sydänmatoja. SINI esiintyy tällä keikalla soolona testaillen samalla uusia taustanauhojaan! Musiikki on "semi 90's".

MUSIIKKIA: ESA ELORANTA

Laulaja-lauluntekijä Esa Elorannan ensimmäinen single ilmestyi jo vuonna 1982. Hänet tunnetaan soolouransa lisäksi myös 80-luvulla mainetta niittäneestä Garbo-yhtyeestä; Poika julman maan ja Kuuma veri muodostuivat nopeasti suomirock-klassikoiksi. Nykyisellä soolourallaan Eloranta on julkaissut useita pitkäsoittoja, jotka ovat soineet laajalti radiossa. Hänet tunnetaan myös lauluntekijänä useiden tunnettujen artistien takana – hän tehnyt lauluja muun muassa Kari Tapiolle ja Jorma Kääriäiselle. Eloranta on myös laajentanut ilmaisuaan tarinankertojana: Yksi pyyntö – Tuhat tarinaa -novellikokoelma (Mediapinta 2007) avaa uusia näkökulmia ja syvyyksiä hänen laulujensa maailmoihin. Tarinat ovat karheita ja maantien makuisia kuin hänen laulunsakin. Illan konsertin ohjelmisto koostuu Garbon ja Elorannan soolotuotannon helmistä sekä hyvällä tyylitajulla valituista coverbiiseistä kuten Bruce Springsteenin ja Tom Pettyn klassikoista, onhan suuren veden takainen musiikki ollut aina lähellä miehen sydäntä. Lisäksi kuullaan materiaalia pian Muusajuhlien jälkeen ilmestyvältä uudelta levyltä!

Liput ennakkoon 7 € (billetto.fi) ja ovelta 10 € puoli tuntia ennen tapahtuman alkua.

Klonkassa on anniskeluoikeudet. Ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, eikä tilassa ole esteetöntä wc:tä. Pyydämme tarvittaessa olemaan yhteydessä ennakkoon sähköpostitse (akseliklonk@gmail.com) voidaksemme avustaa tilaan pääsyssä.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

17.8. klo 21.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Pop-up näyttämö Klonkka. Hallituskatu 20, Oulu.

Kohderyhmä

K18 / 18 and up 

Liput

10 / 7

Sijainti kartalla

chevron-down