Kirjoittajapaja: Pelottelemisen taito

17.8.2024

Haluatko oppia kirjoittamaan ihon alle meneviä kauhutarinoita?

Onko kauhu vain hirviöitä, murhaajia ja kirkumista, vai piileekö sen lumo syvemmällä? Miksi kauhufiktio pelottaa - ja milloin se ei pelota? Kuinka kirjoitetaan kauhua, joka jää kummittelemaan mieleen? Entä sulkeeko kauhu pois naurun, vai ovatko ne lähempänä toisiaan kuin luuletkaan? Työpaja sisältää luento-osuuksia, keskustelua sekä kirjoitusharjoituksia ja tarjoaa vinkkejä niin proosan kuin draamankin kirjoittajalle.

Työpajan ohjaa kirjailija, FM Artemis Kelosaari. Hän on kirjoittanut muun muassa tietoteoksen ihmissyönnin historiasta (vuonna 2019 ilmestynyt Kannibaalikirja), koonnut kansien väliin Tampereen ja Turun kummitustarinaperinnettä sekä ollut kauhunovelleillaan kahdesti ehdokkaana Suomen parhaalle scifi- tai fantasianovellille myönnettävälle Atorox-palkinnolle. Läpi tuotantonsa hän on tutkinut rajojen rikkomista ja eksistentiaalista angstia.

Pajan järjestää yhteistyössä Huutomerkki ry ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, ja se on tarkoitettu yli 15-vuotiaille kauhutarinoiden kirjoittamisesta kiinnostuneille. Osallistumismaksu on 25 euroa, ja ilmoittautumisaikaa on 9.8. saakka. Tarkemmat tiedot mm. tapahtumapaikasta ja osallistumisohjeet Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston sivuilla: https://www.ppkyo.fi/fi/kirjoittajakurssi-pelottelemisen-taito/ (linkki avautuu uuteen välilehteen).


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

17.8. klo 09.00
 - 16.00

Tapahtuman sijainti

Oulu

Kohderyhmä

K15 / 15 and up 

Liput

25

Sijainti kartalla

chevron-down