Keskiviikon muusaklubi

14.8.2024

PUOLIPANEELI: ÄÄNIÄ MARGINAALISTA.

Mitä erilaisia kirjallisuuden genrejä löytyy marginaalista? Yksi sellainen on paranormaali romanssi, josta keskustelevat Matti A. Kemi ja kirjailija, kulttuuriantropologi Jenny Kangasvuo, joka on itsekin julkaissut genreen kuuluvia kirjoituksia. Paranormaali romantiikka on kirjallisuuden alalaji, jossa romantiikkaan sisältyy myös yliluonnollisia piirteitä scifistä, fantasiasta tai kauhusta. Paranormaalin romantiikan juuret ovat goottilaisessa fiktiossa, minkä ymmärtää helposti, kun ajattelee vaikkapa Mary Shelleyn Frankensteinen kaltaista synkeää klassikkoa.

JANNE KUUSTIE: PUNKRUNOUTTA & STAND UP -PUNKKIA

Mies ja mikrofoni! Janne Kuustie esittää ennen julkaisematonta materiaalia vuosilta 1979-1993 muun muassa yhtyeiltä Smuralaatio, Sestori Nestori, Hyvä Naapuri, Teds OK, Metsä, Kukkiva tyhjiö, Schnagel sekä Vox Flatus. Kuustie on tunnettu Teatteri Akseli Klonkin johtajana, Teatterimaraton Monologikilpailun perustajana sekä poikkitaiteellisista projekteistaan. Kuustie on ohjannut yli 200 näytelmää, käsikirjoituksia ja dramatisointeja hän on tehnyt lähes yhtä paljon. Laulajana ja sanoittajana hän on toiminut yhtyeissä Vox Flatus, International Auto, Seppälä ja Änkilä. Vuonna 1982 hän voitti 13-vuotiaana Kankaanpään yläasteen runokilpailun. Palkinnoksi saamansa runokirjan hän vei divariin.

MUSIIKKIA: DUO JAG

Duo Jag on kitarasta, kontrabassosta ja laulusta koostuva alkuvuodesta perustettu trio, joka debytoi nyt Muusaklubilla. ”Soitamme lauluja, jotka ovat kiinnostaneet meitä ja toivottavasti kiinnostavat teitäkin. Kolmella kielellä. Ohjelmistossa muun muassa Leonard Cohenin ja Tom Waitsin tuotantoa suomeksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.” Yksi laulutekstien kääntäjistä on taannoin edesmennyt muusikko Tero Intonen. Paula Lauri: laulu, Samppa Rohkimainen: kontrabasso, Rane Härönen: kitara.

KIRJAVIERAS: JUKKA VIIKILÄ

Jukka Viikilän uutuus Hiekkalinnat (WSOY) on häikäisevä tutkielma rakkaudesta, seksistä ja uskollisuudesta ilolle. Nainen on jättänyt Helsingin ja muuttanut Pärnuun, jossa hän tapaa itseään 23 vuotta vanhemman suomalaisen arkkitehdin. Nainen ja perheellinen mies aloittavat intensiivisen suhteen. Syödään aamiaista puutarhassa, juodaan liikaa viiniä, luetaan kirjoja, maleksitaan rannalla ja tupakoidaan. Lihallisuuteen suhtaudutaan älyllisesti kuin Eric Rohmerin elokuvissa konsanaan, ja kirjan atmosfääri on kuin ranskalaisen uuden aallon filmeissä. Nainen kirjoittaa romaania, tyhjentävää selontekoa rakkauden ihanuuksista ja kauheuksista. 60 vuotta myöhemmin nainen asuu yksin Helsingissä. Moni asia on kadonnut, mutta tulitikunmittaisen suhteen valo loistaa kirkkaana. Hiekkalinnat on kuin ujon vieraan ihanan julkea kuiskaus juhlissa. Jukka Viikilä (s. 1973) on helsinkiläinen kirjailija ja dramaturgi. Hän on voittanut kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon kaksi kertaa. Haastattelijana Jarkko Korpua.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

14.8. klo 21.00
 - 22.30

Tapahtuman sijainti

Tuba Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu

Kohderyhmä

K18 / 18 and up 

Esteettömyys

Esteetön pääsy / Accessible entranceInva-wc / Accessible toilet

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down