Elojazz: Perjantain pääkonsertti

2.8.2024

Elojazzien perjantain päätöskonsertti Hupisaarten kesäteatterilla:

18:00
Oulu Youth Jazz Orchestra

19:00
Kaisa’s Machine

20:30
Dirty Loops

-

Oulu Youth Jazz Orchestra on Madetojan musiikkilukion sekä Oulun konservatorion yhteinen nuoriso- big band. Orkesteriin kuuluu 22 soittajaa ja he ovat iältään 14-19 -vuotiaita. Orkesterin tarkoituksena on perehdyttää opiskelijoita eri rytmimusiikin tyyleihin ja big band -soittoon sekä järjestää orkesterille esiintymisiä. OYJO on Suomen Big Band -yhdistyksen jäsen ja toimii vuosittain yhteistyössä muiden oululaisten rytmimusiikin toimijoiden, Oulu All Star Big Bandin sekä Elojazz-festivaalin, kanssa. Tämän vuoden Elojazzeillä OYJO soittaa perinteisiä swing-klassikoita laulusolisteinaan Selina Rauhala ja Niina Seppälä. Orkesteria johtaa Jaakko Jauhiainen.

-

Palkitun kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine perustettiin syksyllä 2015 ja jo ensiesiintymisestään lähtien Masiina on herättänyt nousujohteista kiinnostusta. Yhtye on esiintynyt maailmalla tunnetuilla jazzklubeilla, kuten Lontoon Ronnie Scott’sissa ja New Yorkin Smalls Jazz Clubissa, sekä useilla suurilla kotimaisilla ja ulkomaisilla jazzfestivaaleilla.

Kaisa’s Machinen ensimmäinen albumi, vuonna 2017 ilmestynyt In the Key of K esittelee kypsän näkemyksen modernista jazzista ja laatuyhtyeen saumattomasta yhteistoiminnasta Mäensivun sävellysten muodossa. Jatkuvasti uusia reittejä etsivä ja yhä persoonallisempaan suuntaan etenevä energisen kupliva yhtye tuo Mäensivun monikerroksisen musiikin henkiin.

Kaisa Mäensivu, kontrabasso
Max Zenger, saksofoni
Toomas Keski-Säntti, piano
Joe Peri, rummut

-

Ruotsalainen Dirty Loops -yhtye tuli tunnetuksi pop-kappaleiden uudelleensovituksistaan, jotka kiinnittivät maineikkaan musiikkituottaja Andreas Carlssonin huomion. Tämä kokoonpano yhdistelee musiikissaan taidokkaasti jazzin, funkin, popin ja elektronisen musiikin elementtejä. Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo yli viisitoista vuotta ja ovat toimineet uransa aikana myös sessiomuusikkoina muille artisteille.

Dirty Loopsin mukaansatempaavat lavashow’t ovat täynnä energiaa ja virtuoosimaisen soittamisen lisäksi yleisö voi odottaa viihdyttävää ja mieleenpainuvaa konserttikokemusta.

Jonah Nilsson, laulu ja koskettimet
Henrik Linder, basso
Aron Mellergård, rummut


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

2.8. klo 18.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Hupisaarten kesäteatteri, Hupisaartenpolku 13, 90130 Oulu

Kohderyhmä

K18 / 18 and up 

Liput

58

Sijainti kartalla

chevron-down