Elojazz: Lauantain päätöskonsertti

3.8.2024

Elojazzien lauantain päätöskonsertti Hupisaarten kesäteatterilla:

18:30
Aili Järvelä & Unituuli

20:15
Robben Ford & OASBB, cond. Ed Partyka

-

Aili Järvelä on kansanmusiikkiin kasvanut monipuolinen, useista genreistä inspiroituva muusikko ja musiikintekijä. Kaustislaislähtöinen Järvelä tunnetaan laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana ja Järvelän pelimannina. Ennen kaikkea hänet tunnetaan sielukkaana ja aitona tulkitsijana.

Aili Järvelä on toiminut useassa eri kokoonpanossa ja produktioissa: hän muun muassa kuuluu kansanmusabändi Bergå Folk Projectiin (BFP), on säveltänyt tammikuussa 2024 ensi-iltansa saaneen Katrina-musikaalin ja on julkaissut myös sooloprojekteja. Aili on säveltänyt ja sovittanut lähes kaikki kappaleet vuonna 2021 ilmestyneelle Unituulia-albumille, joka tehtiin yhteistyössä suomalaisen big bandin Sointi Jazz Orchestran kanssa. Nyt Aili Järvelä & Unituuli -kvartetti saapuu Elojazziin hurmaamaan yleisön sielukkaalla esityksellään.

Aili Järvelä, laulu
Seppo Kantonen, piano
Juho Kivivuori, basso
Mikko Arlin, rummut

-

Musiikille omistautunut, pitkän uran tehnyt yhdysvaltalainen kitaristi, laulaja ja säveltäjä Robben Ford vierailee Oulu All Star Big Bandin solistina Elojazzeilla. Ford on uransa aikana soittanut Yellowjackets-yhtyeessä, julkaissut yli 20 sooloalbumia ja soittanut muun muassa George Harrisonin ja Joni Mitchellin kiertueilla sekä työskennellyt monien suurten taiteilijoiden, kuten Miles Davisin ja Jimmy Witherspoonin kanssa. Viisi Grammy-ehdokkuutta saanut Ford ei omien sanojensa mukaan ole “vain kitaristi” tai “vain laulaja”, vaan musiikki on hänelle koko elämä.

Tämän bluesrock-kitaramestarin kappaleista sovituksia on tehnyt arvostettu kapellimestari Ed Partyka. Yhdysvaltalaissyntyinen Partyka on toiminut UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina sekä tehnyt yhteistyötä monen eurooppalaisen big bandin kanssa. Lahjakas Partyka tunnetaan tarkasta musiikillisesta ilmaisustaan sekä mielikuvituksellisista ja korkealaatuisista sovituksistaan.

Ed Partyka kapellimestari
Robben Ford
Oulu All Star Big Band


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

3.8. klo 18.30
 - 

Tapahtuman sijainti

Hupisaarten kesäteatteri, Hupisaartenpolku 13, 90130 Oulu

Kohderyhmä

K18 / 18 and up 

Liput

58

Sijainti kartalla

chevron-down