Elojazz: Avajaiskonsertti

31.7.2024

Elojazz 2024 avajaiskonsertti Pyhän Tuomaan kirkossa klo 18 alkaen.

18.00 - Joris Roelofs Solo
Tanskalaissyntyinen bassoklarinetisti, alttosaksofonisti ja säveltäjä Joris Roelofs yhdistää teoksissaan intohimoisesti musiikin ja filosofian. Roelofsilla on vankka tausta klassisen musiikin parissa ja hän on soittanut 16-vuotiaasta asti arvostetuissa eurooppalaisissa jazzorkestereissa sekä esiintynyt muun muassa Brad Mehldaun, Lionel Loueken ja Meg Stuartin kanssa. Roelofsia kehutaan musiikillisen ilmaisun syvyydestä ja moniulotteisuudesta sekä improvisaation mestarillisuudesta. Häntä pidetäänkin muusikkona, joka hallitsee instrumenttinsa sekä teknisesti että tunteellisesti.

Tällä hetkellä Roelofs johtaa jazzklarinetin osastoa Amsterdamin konservatoriossa jatutkii musiikin ja filosofian välistä suhdetta artikkeleissaan sekä luennoillaan. Hän on säveltänyt teoksia monenlaisille instrumenteille ja kokoonpanoille ja lisäksi hän on hiljattain saanut sävellysapurahan kirjoittaakseen kaksi Nietzschen filosofiaan pohjautuvaa teosta.

 

19.15 - Teemu Viinikainen Solo
Jazzkitaristi Teemu Viinikaisen soitossa yhdistyvät ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti. Päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Ehkä suurimpana ansionaan Viinikaisen kohdalla voidaan pitää hänen kysyntäänsä useiden huippuyhtyeiden taitavana luottokitaristina, ja hänen tärkein ja pitkäaikaisin yhteistyökumppaninsa onkin ollut saksofonisti Jukka Perko lukuisine eri yhtyeineen. Viinikainen on esiintynyt myös maailmanluokan muusikoiden, kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan ja Randy Breckerin kanssa ja toiminut solistina useimpien kotimaisten sinfoniaorkestereiden kanssa.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

31.7. klo 18.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Pyhän Tuomaan kirkko, Mielikintie 3, 90550 Oulu

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät / All ages 

Liput

Sijainti kartalla

chevron-down