Antennihipat

18.8.2024

KIRJALLINEN VAKIOVEIKKAUS

Kari Ensio Miettunen vetää kaikille avoimen Kirjallisen vakioveikkauksen! Pelaajat saavat kupongin, jossa on kymmenen pelattavaa kohdetta. Jokaisessa kohteessa veikataan voittajaa tai tasapeliä. (1=kotivoitto, X=tasapeli tai 2=vierasvoitto). Kun kaikki ovat palauttaneet kuponkinsa, käynnistyvät kirjalliset mittelöt. Kilpailun säännöt tarkennetaan yleisölle ennen kisan alkua.

JUSSI MOILANEN: MARKUS AURELIUKSEN ILTARUTIINEISTA

Rooman valtakunnan keisarin tointa vuosina 121-180 hoitanut Marcus Aurelius pyrki toteuttamaan stoalaisen filosofian opetuksia sekä yksityiselämässään että politiikassa. Aureliuksen ainoa säilynyt teos Itselleni: keisarin mietteitä elämästä on toiminut inspiraationa jo lähes kahden vuosituhannen ajan niille, jotka pyrkivät harjoittamaan itsehillintää, nöyryyttä ja toisten huomioonottamista. Miksi esimerkiksi suutumme ja loukkaannumme toisten sanomisista? Eikö niiden taustalla ole yleensä tietämättömyys, sosiaalinen kömpelyys tai jopa yksinkertaisuus? Stoalaisuuteen kuuluu olennaisesti myös askeesin käsite. Jussi Moilanen on pyrkinyt noudattamaan Aureliuksen ylöskirjaamia iltarutiineja ja kertoo puheenvuorossaan, mitä on saanut niistä irti.

RUNO- JA MUSIIKKI-IMPRO: MATKAKERTOMUKSIA AIKUISILLE

Runoilija Merituulia Aalto esittää runoelmansa Matkakertomuksia aikuisille. Runon muotoon punottu teos on muistelma naisrakkaudesta, budjettimatkoista, jaetusta yksiöstä, kosketuksista ja rakastumisen vilpittömästä kiivaudesta. Teos kulkee harmonikkataiteilija Anne-Mari Kanniaisen improvisoidun harmonikkasäestyksen värittämässä maisemassa, ja esityksen sointia elävöittää kamarimusiikki!

MUSIIKKIA: POST BABYLON

Post Babylon on vaihtoehtoisen post-jazzin ja arktisen ambientin uusi pohjois-suomalainen superbändi, jonka sanoituksissa liikutaan pohjoisen Suomen maisemissa. Yhtyeen jäseniä yhdistää vankka oululaisuus, ja musiikkiinsa trio ammentaa kaikuja jazzista sekä 1980-luvun vaihtoehtoisesta rockmusiikista. Rock-, punk- ja jazztaustoista ponnistavan orkesterin laulusolisti on edesmenneestä rockyhtye Brüssel Kaupallisesta tuttu Janne Helttunen. Bassoa soittaa Pete Heikkinen, ja trumpetisti-kosketinsoittaja-perkussionistina toimii Samu Forsblom. Orkesterin esikoislevy Euroopan uudet vaatteet ilmestyi vuonna 2019, ja toinen albumi FeO7bf keväällä. Musiikkinsa pariin yhtye toivoo löytävän sellaisen ihmisen, joka haluaa puhdistaa outojen aikojen synnyttämiä outoja ajatuksia voimallisella musiikilla. Tätä yhtyettä et kuule valtavirtasoittolistoilla!

”Suomalaisuuden lyyrisestä perinteestä ammennetaan, sammioon meinataan hukkua ja lopulta herätään enkeleinä Berliinin taivaan alla, viileän mustavalkoisissa eurooppalaisisa tunnelmissa.” - Pete Heikkinen

Liput ennakkoon 5 € (billetto.fi) ja ovelta 8 € puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Tilaan ei valitettavasti ole esteetöntä kulkua.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

18.8. klo 20.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Snooker Time, Asemakatu 28, Oulu

Kohderyhmä

K18 / 18 and up 

Liput

8 / 5

Sijainti kartalla

chevron-down