Uutiset

Kahdeksan kovaa kotimaista lisätty

Jalometalli-festivaalin ohjelma valmistuu hyvää vauhtia. Festivaalin uusia kiinnityksiä ovat kotimaiset Insomnium, Omnium Gatherum, Behexen, Alghazanth, Dreamtale, Woland, Thaurorod ja Deliverance.

Jalometallin kirkkain kotimainen tähti tänä vuonna on melodista ja eeppistä death metalia soittava Insomnium. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät skandinaaviset melodeath- ja englantilaiset death/doom-elementit, kauniit suomalaiskansalliset melankoliat ja progressiiviset kappalerakenteet. Bändin sanoituksiin on otettu vaikutteita monilta runoilijoilta (mm. Eino Leinolta) sekä suomalaisista kansantaruista. Joensuulaislähtöisen bändin huhtikuussa julkaistu kuudes albumi Shadows of the Dying Sun ylsi avausviikollaan Suomen virallisen listan toiselle ja Saksan myyntilistan 18. sijalle. Insomnium soitti Jalometallissa viimeksi vuonna 2007, kuten teki myös kotkalainen melodeath-bändi Omnium Gatherum.

Tummasävyisyyden sijasta Omnium Gatherum soittaa astetta rokkaavampaa ja rennompaa melodista murinametallia. Yhtye onkin ristinyt tyylinsä aikuiseen makuun suuntautuneeksi death metaliksi (adult oriented death metal). Bändin kuudes studioalbumi Beyond ilmestyi viime vuonna. Kotimaisesta black metal -tarjonnasta vastaavat pitkän linjan yhtyeet Behexen ja Alghazanth sekä melodisempi nuorempaa polvea edustava Woland. Melodista power metalia Jalometalli-yleisön iloksi tuovat tamperelainen Dreamtale ja helsinkiläinen Thaurorod. Paikallisväriä tapahtumaan tuo heavy metal -yhtye Deliverance.

Jalometallissa soittavat myös muiden muassa tanskalainen heavy-legenda King Diamond, amerikkalaiset thrash metal -yhtyeet Testament, Dark Angel ja Sacred Reich ja sveitsiläinen raskasmetalliakti Triptykon sekä japanilainen Loudness. Jalometallissa esiintyy tänä vuonna 24 artistia, joista viimeiset kuusi esiintyjää pyritään julkistamaan vielä toukokuun aikana. Samalla valmistuvat myös päiväkohtaiset esiintyjätiedot ja yhden päivän liput lasketaan myyntiin.

Jalometalli-festivaalia vietetään Oulussa perjantaina ja lauantaina 8.-9. elokuuta 2014. Tapahtuma järjestetään Raksilassa Ouluhallin messuaukiolla vain runsaan kilometrin päässä Oulun keskustasta Nelostien kupeessa.

www.jalometalli.net

Liput Lippupalvelusta


Lisää ajankohtaista

chevron-down